naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werelddag Zonder Tabak, dé gelegenheid om te stoppen met roken!

Als sinds 1988 is 31 mei Werelddag Zonder Tabak. Een uitstekend moment om te stoppen met roken! Stoppen met roken heeft heel wat voordelen, niet alleen op uw gezondheid, maar ook op uw omgeving en uw portemonnee.

Al in de eerste uren en dagen merkt u dat u zich beter begint te voelen. U kan beter ademhalen, uw uithouding verbetert, uw smaak en geur verbeteren… Ook uw omgeving ondervindt al heel snel de voordelen van uw rookstop: mensen in uw buurt ademen uw rook niet meer in, de gevaren van passief meeroken verminderen aanzienlijk, de geur verdwijnt uit uw kledij, u bent vitaler… Sigaretten zijn ook duur. Door te stoppen kan u veel geld uitsparen. We moeten u dus niet vertellen dat het een goede keuze is om een stoppoging te ondernemen. Geslaagd of niet, elke rookstoppoging brengt u uiteindelijk dichter bij stoppen.

Coronavirus: lopen rokers meer risico?

Het coronavirus verspreidt zich over heel Europa en is niet weg te branden uit het nieuws. Een belangrijke vraag die aan bod komt is ‘Lopen rokers meer risico’s?’.

Dokter Mathijs Goossens: “We weten al dat dat het geval is voor andere infectieziektes zoals de seizoensgriep, tuberculose, pneumokokkenlongontsteking of legionellaontsteking. Voor het coronavirus hebben we nog niet voldoende bewijs. We kunnen dus niet met zekerheid bevestigen dat een roker sneller zal besmet raken met het coronavirus dan iemand anders.”

Het is echter wel heel aannemelijk dat rokers een hoger risico lopen op complicaties door het virus. Tabak tast het verdedigingsmechanisme van de longwegen aan. De longen van rokers kunnen zich dus minder goed verdedigen tegen aanvallen van griep en waarschijnlijk ook van het coronavirus. Stoppen met roken is altijd een goed idee, maar in tijden van corona extra belangrijk! Zelfs op het moment dat u al besmet bent, kan stoppen met roken een positieve invloed hebben op uw genezingsproces.

31 mei, Werelddag Zonder Tabak

De Werelddag Zonder Tabak is dus een ideale dag om de (e-)sigaret aan de kant te leggen en rookvrij de zomer in te gaan.

Meer weten, hulp nodig bij uw stoppoging of andere vragen? Contacteer Tabakstop op het gratis nummer 0800 111 00 of neem een kijkje op de website: www.tabakstop.be

Bron: Dit artikel is geïnspireerd op verschillende artikels gepubliceerd op www.tabakstop.be 

Gepubliceerd op maandag 04 mei 2020
Nieuwsoverzicht
Logo Oost Brabant

Openingsuren & contact

Zorg en welzijn

Lees meer artikels over

Deel deze pagina