naar top

België heeft zijn exitstrategie vastgelegd

De Nationale Veiligheidsraad is vrijdag 24 april bijeengekomen om de exitstrategie uit de coronacrisis te bepalen. De overheid benadrukt dat het virus nog altijd aanwezig is en gevaarlijk blijft. De strikte inperkingsmaatregelen blijven zeker van kracht tot en met 3 mei.

Uit het Be-Alertbericht van de federale overheid:

Op basis van een advies van de Groep van Experts belast met de Exit Strategie (GEES) is de Nationale Veiligheidsraad op vrijdag 24 april bijeengekomen in het Egmontpaleis om de exitstrategie uit de coronacrisis te bepalen. Ter herinnering, de federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben sinds 12 maart samen een reeks maatregelen genomen om de verspreiding van COVID-19 in ons land te beteugelen. 

Bemoedigende indicatoren zoals de vermindering van het aantal dagelijkse ziekenhuisopnames of het afvlakken van de curve van overlijdens, maken het nu mogelijk om zeer geleidelijk te gaan afbouwen. Maar de overheid benadrukt dat het virus nog altijd op ons grondgebied aanwezig is en gevaarlijk blijft. 

De strikte inperkingsmaatregelen zullen zeker van kracht blijven tot en met 3 mei. Daarna zou België kunnen beginnen met de afbouw van de maatregelen, als de omstandigheden het toelaten.

Het is belangrijk te benadrukken dat bepaalde regels van kracht blijven, ongeacht de afbouwfase waarin we ons bevinden. Regels als:

  • Het beperken van contacten tussen mensen.
  • Het respecteren van veilige afstanden.
  • Goede hygiënische reflexen, ook wel "barrièregebaren" genoemd.

Lees de volledige verklaring op www.info-coronavirus.be/nl/news/nvr-24-04/ 

Wilt u ook graag via BE-Alert op de hoogte gehouden worden van de beslissingen van de nationale veiligheidsraad schrijf u dan in via www.be-alert.be.

Gepubliceerd op maandag 27 april 2020
Nieuwsoverzicht