naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Honden aan de leiband!

Jammer genoeg stelt de politie al te vaak vast dat veel honden loslopen. Altijd al moeten honden aan de leiband, maar zeker in coronatijd. Het is namelijk veel drukker op de wandelwegen. De politie heeft al heel wat waarschuwingen gegeven, maar zal eigenaars van loslopende honden nu ook beboeten.

Een flinke wandeling met de hond doet deugd. Zeker nu kan het voor de nodige ontspanning zorgen. Maar denk er wel aan dat uw trouwe viervoeter altijd aan de leiband loopt en vergeet niet de hondenpoepzakjes mee te nemen. De politie Voer en Dijle controleert regelmatig en zal eigenaars van loslopende honden nu ook beboeten.

Loslopende honden kunnen in bepaalde gevallen voor overlast zorgen. Zij kunnen nesten van dieren verstoren en schade toebrengen aan de landbouwgewassen. Vergeet ook niet dat u niet alleen bent. Tegenwoordig gaan we massaal naar buiten om die deugddoende wandeling of fietstocht te maken. Maar andere wandelaars of fietsers kunnen bang zijn van uw hond, hoe lief hij ook is. Het is in Bertem dan ook niet toegestaan om honden los te laten lopen op een openbare plaats.

Het spreekt natuurlijk ook voor zich dat u tijdens uw wandeling met uw hond altijd voldoende hondenpoepzakjes meeneemt en de hondenpoep opruimt. Niet alleen op de voet- en de fietspaden, maar ook op de rijbanen, de wandelpaden en de bermen. Wanneer de politie of een gemachtigd ambtenaar u dit vraagt, moet u voldoende hondenpoepzakjes kunnen tonen.

Gepubliceerd op woensdag 06 mei 2020
Nieuwsoverzicht
hond aan de leiband

Openingsuren & contact

Wijkbureel Bertem politiezone Voer en Dijle

adres
Tervuursesteenweg 1783060 Bertem
Tel. tel.
016 55 12 30
e-mail
Pz.vodi.wijk.bertem@police.belgium.eu

Interventieploegen politiezone Voer en Dijle

adres
Oude Nethensebaan 153051 Oud-Heverlee

Centraal onthaal politiezone Voer en Dijle

adres
Markt 73080 Tervuren
Tel. tel.
016 55 13 55
e-mail
Pz.vodi.onthaal@police.belgium.eu

Lees meer artikels over

Deel deze pagina