naar top

Met herbruikbare goederen en textiel naar het recyclagepark

Net als alle erkende kringloopcentra in Vlaanderen is De Kringwinkel Vites (vroeger SPIT) opnieuw open, onder strikte voorwaarden. U kan dus ook opnieuw met herbruikbare goederen en textiel bij het recyclagepark terecht.

Vanaf dinsdag 12 mei aanvaardt het recyclagepark opnieuw herbruikbare goederen en textiel. Zo kunnen de kringwinkels opnieuw herbruikbare goederen en textiel vanop de recyclageparken ophalen, sorteren en te koop aanbieden. Zorg ervoor dat de herbruikbare goederen en het textiel wel degelijk herbruikbaar én verkoopbaar zijn. Indien goederen niet herbruikbaar én verkoopbaar zijn, zoals vuile en gescheurde kledij of zetels en houten meubels met ontbrekende onderdelen, deuken... sorteer ze dan bij de juiste afvalsoort, bv. bij harde plastics, sloophout, huisvuil, grofvuil...

In 2019 werd er in totaal 2 311 200 kg herbruikbare goederen of omgerekend 5 kg/inwoner op de EcoWerf-recyclageparken door de kringwinkels ingezameld. Zo werken EcoWerf en De Kringwinkel Vites (vroeger SPIT) en De Kringwinkel Hageland samen aan het hergebruik van goederen.

Bereid uw bezoek aan het recyclagepark voor. De voorwaarden vindt u op www.ecowerf.be

Gepubliceerd op dinsdag 12 mei 2020
Nieuwsoverzicht