naar top
Gemeente Bertem

Bouw nieuwe sporthal start op maandag 18 mei

Maandag 18 mei start de bouw van de nieuwe sporthal op het terrein naast het voetbalterrein van VC Bertem-Leefdaal. Binnen een jaar kunnen we sporten in onze nieuwe sporthal. Ondertussen krijgt VC Bertem-Leefdaal ook een nieuw kunstgrasveld. Die werken starten vrijdag 15 mei al.

Het archeologisch onderzoek, slappe grondlagen waarvoor extra onderzoek gedaan moest worden en de coronamaatregelen zorgden jammer genoeg voor wat vertraging. Maar vanaf maandag 18 mei kan de bouw van de nieuwe sporthal dan toch starten. Aannemer Cordeel begint met de werfinrichting. Dit zal zo'n 2 weken duren. Daarna starten de grond- en funderingswerken.

Ondertussen krijgt VC Bertem-Leefdaal ook een nieuw kunstgrasveld. Vrijdag 15 mei starten we met de aanleg hiervan. Begin juli is het klaar.

Verkeersmaatregelen

Voor het werfverkeer wordt een eenrichtingsverkeer ingericht. Het werfverkeer rijdt vanaf de Tervuursesteenweg de Kuipersberg in en via de Kapellestraat en de Kerstraat tot de werf. Via de Kerstraat, de Blokkenstraat en de Tervuursesteenweg wordt de werf verlaten.

Zo blijft de smalle Dorpstraat, die toegang geeft tot de voetbalkantine en de voetbalvelden, gespaard van werfverkeer. Zeker wanneer het voetbalseizoen terug start, is dit belangrijk voor de veiligheid. Voor het recreatief fietsroutenetwerk wordt een omleiding voorzien via de Dorpstraat.

De aannemer verzekert ons dat de hinder voor de omgeving zal meevallen.

Contact

De laatste stand van zaken vindt u altijd terug op www.bertem.be/bertemlooptwarm en bezorgen we u via onze digitale nieuwsbrief. Abonneer u via www.bertem.be/nieuwsbrief

Als u nog vragen heeft, kan u terecht bij

  • de projectleider van de werken van aannemer Cordeel, Johan Van Den Heuvel, zal vanaf 27 mei elke werkdag aanwezig zijn in de werfkeet aan de Kerstraat.
  • de dienst investeringsprojecten van de gemeente: investeringsprojecten@bertem.be of tel. 016 49 97 75
Gepubliceerd op woensdag 13 mei 2020
Nieuwsoverzicht