naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Stel contact met uw arts niet uit!

Uit vrees voor het coronavirus stellen nog al te veel mensen een afspraak bij hun (huis)arts of bezoek aan het ziekenhuis uit, ook al hebben ze verontrustende klachten. Kom op tegen Kanker, de Belgische Cardiologische Liga en de Diabetes Liga roepen op om contact met uw arts niet uit te stellen.

Dokterspraktijken nemen, net als ziekenhuizen en hun spoedafdelingen, alle mogelijke maatregelen om besmetting door het coronavirus te vermijden. Een bezoek aan de huisarts, de behandelende arts of de spoedafdeling van het ziekenhuis is dus absoluut veilig. Er is geen reden om dat uit te stellen. Wie verontrustende of onverklaarbare klachten heeft, moet daarom zo snel mogelijk een afspraak vragen bij zijn huisarts, want die klachten wijzen mogelijk op een ernstige ziekte. Wie te lang met klachten blijft rondlopen, loopt het risico dat die verergeren en dat de behandeling zwaarder wordt. 

Ook aan wie in behandeling (geweest) is en vragen heeft over nieuwe klachten of zijn behandeling, doen Kom op tegen Kanker, de Belgische Cardiologische Liga en de Diabetes Liga de oproep om een contact met de huisarts of de behandelende arts in het ziekenhuis niet uit te stellen.

Dokter Geert Meyfroidt (UZ Leuven), voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde, verleende zijn medewerking aan de campagne. “Jullie hebben mij de voorbije weken vaak in beeld gezien”, stelt dokter Geert Meyfroidt in de tv-spot. “Wel, ik hoop vooral om jullie niet te moeten zien op onze afdelingen intensieve geneeskunde. En daarom, bij klachten zoals pijn op de borst, een knobbeltje of een vlekje dat er verdacht uitziet of een wondje dat niet of slecht geneest: wacht niet tot het te laat is.”

Bekijk de campagnespot:

Gepubliceerd op maandag 18 mei 2020
Nieuwsoverzicht