naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Dit jaar geen Jefkes

Elke laatste zondag van juni en eerste zondag van juli vormt de Leefdaalse dorpskom al eeuwenlang het toneel van de traditionele Jefkes-uitstappen. Ook hier steekt het coronavirus stokken in de wielen. Deze folkloristische festiviteiten zullen dit jaar dus jammer genoeg niet kunnen doorgaan.

Ieder jaar gaan de Jefkes, de Pekes en de Mekes van nr. 1 op het einde van juni op stap onder muzikale begeleiding van de Koninklijke Filharmonie van Leefdaal. De week erna is het de beurt aan de Jefkes en de Mamers van nr. 2 om er samen met de Koninklijke Fanfare Sint-Lambertus een feestelijke dag van te maken. Telkens met als hoogtepunt de Koningsschietingen aan de staande wip in de dreef aan het kasteel en met een hele reeks festiviteiten eromheen.

Dit jaar steekt het coronavirus spijtig genoeg stokken in de wielen. Het is onmogelijk om tijdens deze evenementen de afstandsregels voldoende na te leven. Hierdoor zijn de gezondheidsrisico’s te groot, zowel voor de deelnemers als voor het talrijke publiek. Daarom hebben de betrokken verenigingen in samenspraak met de burgemeester van Bertem beslist om deze traditionele folkloristische festiviteiten dit jaar niet te laten doorgaan.

We hopen op ieders begrip te mogen rekenen en zullen, zodra de coronacrisis achter de rug is, er terug “vollen bak” in vliegen met een nieuwe editie in de zomer van 2021!

Bestuur van Kon. Filharmonie, Jefkes, Pekes en Mekes van nr.1
Bestuur van Kon. Fanfare Sint Lambertus, Jefkes en Mamers van nr.2

Gepubliceerd op maandag 25 mei 2020
  • foto: Jefkes_Mamers
Nieuwsoverzicht