naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Aanleg kunstgrasveld VC Bertem-Leefdaal

Midden mei begon aannemer Sportinfrabouw nv met de aanleg van een nieuw kunstgrasveld aan VC Bertem-Leefdaal. Wie er regelmatig voorbijkomt, kan zien hoe de werken opschieten. De anderen kunnen de werken via ons fotoverslag volgen.

De medewerkers van de technische dienst hebben eerst een rij populieren vlak naast het veld geveld. Dit was nodig omdat bij de aanleg van het terrein de wortels van de bomen beschadigd konden geraken waardoor de bomen op termijn zouden afsterven. Omgekeerd zouden dorre takken van de bomen ook beschadigingen kunnen aanbrengen aan de kunstgrasmat. Daarom werd beslist om de bomen te verwijderen en het equivalent van de 26 gekapte bomen in de naaste omgeving terug aan te planten als alle omgevingswerken achter de rug zijn.

Daarnaast ziet u in ons media-album hoe de aannemer met verschillende machines de bestaande teelaarde verwijdert en vervolgens het terrein volledig nivelleert tot een vlak speelveld. Bij een kunstgrasveld ingestrooid met kurk is dit uiterst belangrijk om wegspoeling van kurk te voorkomen.

Inmiddels zijn de drainageputten en bijhorende buizen aangelegd met hierop de eerste laag van de fundering. In de week van 2 juni 2020 wordt de toplaag, een laag zwarte lavazand, van de fundering aangebracht. Hierna kan de eigenlijke aanleg van de kunstgrasmat beginnen.

Bekijk het bijhorend beeldverslag.

Gepubliceerd op dinsdag 02 juni 2020
Nieuwsoverzicht