naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Belangrijk speelpleinnieuws!

De Nationale Veiligheidsraad heeft groen licht gegeven voor de speelpleinwerking! Maar natuurlijk moeten ook wij de nodige maatregelen treffen. Zo zijn er dit jaar geen uitstappen en maken we bubbels van maximum 50 personen. Schrijf in van 8 tot en met 29 juni via onze vrijetijdswinkel.

Kattestroof kan doorgaan! Zoals gepland, is er speelpleinwerking van 6 juli tot en met 13 augustus 2020.

Voor één keer wordt het een 'blijf in uw kot'-editie, dus zonder uitstappen en speciale activiteiten. De kinderen zullen opgevangen worden in bubbels van maximaal 50 personen. Een bubbel bevat kinderen en begeleiding en binnen de bubbel mag je vrij spelen en met elkaar omgaan. Intensief contact wordt nog altijd afgeraden, maar de anderhalve meter moet niet langer gerespecteerd worden.

Op het speelplein maken we dus naargelang de leeftijdsgroepen verschillende bubbels met aandacht voor de volgende regels:

  • De verschillende bubbels komen zo weinig mogelijk met elkaar in contact. Dit wil zeggen dat de kinderen in hun eigen ruimte spelen, zowel binnen als buiten. Ook het sanitair en de eetruimte is zoveel mogelijk gescheiden.
  • Indien bubbels toch in elkaars buurt moeten komen, wordt de afstand van 1,5 meter gerespecteerd.
  • Iedereen gaat bewust om met de bubbels: de kinderen, de animatoren, maar ook externen en ouders. Draag zeker een mondmasker bij het brengen en afhalen van je kind(eren).
  • Algemene hygiënemaatregelen blijven belangrijk: extra de handen wassen, hoesten in de elleboog, niezen in een papieren zakdoek. Ook de ruimtes en het materiaal ontsmetten en desinfecteren we regelmatig.

De opvang is beperkt van 8 tot 9 uur en van 16 tot 17 uur.
Voorzie voor je kind een eigen drinkbus, eigen versnaperingen en eigen reserverkledij.

Inschrijven is verplicht en kan van maandag 8 juni tot en met maandag 29 juni via www.bertem.be/vrijetijdswinkel.
Opgelet: Op 20 en 21 juli is er geen speelpleinwerking.

Lees alles over deze uitzonderlijke blijf in uw kot-editie in de bijgevoegde flyer.

Meer info: www.bertem.be/kattestroof 

Gepubliceerd op donderdag 04 juni 2020
Nieuwsoverzicht