naar top

Voerwegje, de veilige verbinding voor de zwakke weggebruiker in Leefdaal

Vanaf 3 augustus zal de provinciale dienst waterlopen de oevers van de Voer tussen de Blankaart en de Mezenstraat verstevigen. Dit is een volgende fase in de opwaardering van het Voerwegje als veilige verbinding voor de zwakke weggebruiker. Tijdens de werken is het Voerwegje volledig afgesloten.

Om verdere oeverafkalving langs het Voerwegje tussen de Blankaart en de Mezenstraat tegen te gaan, worden er deze zomer natuurstenen met tussenvoeging van zandcement geplaatst. Deze worden gefundeerd achter perkoenpalen van ongeveer 2,5 meter lang die op ca. 30 cm van elkaar in de oever geduwd worden. Door te werken met natuurlijke materialen zal de verstevigde Voer zich subtiel integreren in de groene omgeving tussen de tuinen. De keuze voor natuursteen met open, ruwe voeg laat begroeiing met grassen en kruiden toe. Het verhoogt ook de ecologische waarde en het natuurlijk of rustieke karakter van de omgeving.

Met deze werken wordt het Voerwegje opgewaardeerd als veilige verbinding voor de zwakke weggebruiker door het centrum van Leefdaal. De provincie realiseert hiermee een blauw-groene verbinding vanuit het westen tot in de kern van Leefdaal, aansluitend op de nieuwe brug over de Voer die het gemeentebestuur eerder dit jaar plaatste om het Voerwegje te verbinden met o.a. GBS Leefdaal, de sporthal, bibliotheek, De Vlieg-In, het speelterrein en jeugdhuis.

Omleiding via de Broekstraat

De werken starten op 3 augustus. Het einde van de werken is voorzien voor de opening van het nieuwe schooljaar op 1 september. Tijdens de werken sluiten we het Voerwegje tussen de Blankaart en de Mezenstraat volledig af voor alle weggebruikers (fietsers en voetgangers). Een omleiding is voorzien via de Broekstraat.

Gepubliceerd op maandag 20 juli 2020
Nieuwsoverzicht