naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zomerstraten

Ook deze zomer moeten we nog rekening houden met de maatregelen rond het coronavirus. Veel bewoners herontdekken nu hun eigen buurt en het gevoel van samenhorigheid. Om dat gevoel verder een duwtje in de rug te geven, wil de Voetgangersbeweging in alle steden en gemeenten 'Zomerstraten' lanceren.

‘Zomerstraten’ geeft buurtbewoners de vrijheid om vorm te geven aan hun eigen straat. Bijvoorbeeld om meer ruimte te maken om te spelen en te bewegen, te ontmoeten en te ontspannen, te zorgen voor meer groen en water of om mobiliteit in hun straat te herdenken. Buurtbewoners kunnen deze zomer rekenen op een startpakket van de Voetgangersbeweging met onder andere affiches, banners, vloerstickers "afstand houden" en spelmateriaal.

Tijdens het weekend van 9, 10 en 11 juli kunnen organisatoren zelfs op een extraatje rekenen. Vlaanderen Feest, de organisatie die al vele jaren de Vlaamse feestdag meer luister geeft en een breder publiek betrekt bij de festiviteiten, biedt een cheque aan ter waarde van 180 euro om de Zomerstraat extra kleur te geven. Daarmee kan extra spelmateriaal of groenelementen gekocht worden, een theatergezelschap ontvangen worden of kan lokale horeca hapjes of drankjes voorzien.  

Meer info over de zomerstraten.

Gepubliceerd op dinsdag 30 juni 2020
Nieuwsoverzicht