naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Welke steun heeft jouw vereniging nodig?

Het coronavirus heeft helaas ook het bruisende verenigingsleven in onze gemeente op slot gezet. Activiteiten die normaal gezien geld in het laatje zouden brengen, konden niet meer plaats vinden waardoor sommige verenigingen het financieel moeilijk hebben.

Het bestuur draagt het verenigingsleven een warm hart toe en wil de impact van de huidige situatie in kaart brengen. Via een digitale enquête wil ze zicht krijgen op de financiële gevolgen voor de verenigingen en peilen of er ondersteuning nodig is. Daarin wordt ze bijgestaan door de Vlaamse regering die een stevige financiële stimulans voor de sectoren cultuur, sport en jeugd voorziet.

De financiële gevolgen van de coronacrisis voor onze verenigingen kunnen verband houden met gedane uitgaven die ze niet kunnen recupereren, met een daling van inkomsten, met vaste kosten die blijven doorlopen of met investeringen om hun werking coronaproof te maken.

Met de antwoorden op deze enquête zal er worden bekeken hoe de middelen ingezet en verdeeld worden. Verenigingen kunnen de korte vragenlijst tot 31 juli 2020 invullen.

Gepubliceerd op dinsdag 30 juni 2020
Nieuwsoverzicht