naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bent u geselecteerd voor de gezondheidsenquête in Bertem?

Samen met het wetenschappelijk instituut Sciensano en Logo Oost-Brabant voert de gemeente Bertem een gezondheidsenquête uit bij de inwoners. Deze enquête werd al een tijdje geleden opgesteld, maar de verspreiding ervan liep vertraging op door de coronacrisis.

Waarom?

Dankzij de gezondheidsbevraging krijgen we als gemeente inzicht in de gezondheidssituatie van onze inwoners. Dat is nuttig omdat het ons toelaat ons gezondheidsbeleid uit te werken op maat van de mensen in onze gemeente.

Hoe deelnemen?

Het is niet haalbaar om iedereen in Bertem te interviewen. Daarom worden 1500 inwoners ouder dan 15 jaar geselecteerd. In de loop van september worden de uitnodigingsbrieven verstuurd naar de geselecteerde inwoners. Ontvangt u zo’n brief? Dan kan u met uw persoonlijke code de enquête online invullen. Heeft u geen computer of tablet ter beschikking, dan kan u er in een tweede fase ook voor kiezen om een papieren vragenlijst in te vullen. Die kan u gratis terugsturen.

Opgelet: Mogelijk werkt de link https://bertem.sciensano.be die in uw uitnodigingsbrief vermeld staat niet. Bij oudere versies van de browser blijkt dat dit voor problemen kan zorgen. Sciensano werkt aan een oplossing. Mocht deze link bij u niet werken, dan bereikt u de enquête ook via https://surveys.sciensano.be/index.php/426212?lang=nl

Anoniem?

Uw antwoorden worden enkel gebruikt om algemene resultaten te berekenen. De vragenlijsten worden zo verwerkt dat we niet weten welke antwoorden van u zijn. Uw anonimiteit is dus verzekerd.

Inhoud?

De vragenlijst bevat uiteenlopende vragen over uw gezondheid. Zo worden onder andere vragen gesteld over lichaamsbeweging, voeding, alcohol- en tabaksgebruik, geestelijke gezondheid en de gezondheid in uw omgeving.

Verplicht?

Uw deelname is vrijwillig. We hopen dat zo veel mogelijk mensen de vragenlijst zullen invullen, omdat enkel op die manier bruikbare informatie kan worden verzameld. Wilt u bijkomende informatie, mail dan naar onthaal@bertem.be of bel tijdens de openingsuren naar tel. 016 49 97 77.

Gepubliceerd op dinsdag 08 september 2020
Nieuwsoverzicht