naar top

Zomer in de Druivenstreek blijft duren

Heel wat mensen hebben hun vakantieplannen in het water zien vallen door het coronavirus en zoeken alternatieven om de zomer door te brengen. Zoek niet langer en ontdek de eigen streek! De gemeenten Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren dagen u uit met verschillende challenges.

De vrijetijdsdiensten van de gemeenten Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren hebben de handen in elkaar geslagen om de inwoners van de regio uit te dagen met 5 challenges.

Bent u eerder sportief, cultureel, toeristisch of creatief aangelegd? Dan vindt u zeker een uitdaging in één van de challenges en het is ook een leuke manier om de streek beter te leren kennen. Fiets en loop als gemeente het meeste kilometers bijeen, maak de coolste schaduw, ga op zoek naar de juiste antwoorden in de fotozoektocht, boots een lokaal kunstwerk na of test uw kennis in de onlinequiz.

Ook in de maand september kan u nog deelnemen aan de activiteiten. Alle challenges worden verlengd tot en met 30 september! In de loop van de maand oktober zullen de winnaars dan bekend gemaakt worden;

Ontdek onze prachtige Druivenstreek en geniet nog van de zomer!

Woont u in de slimste gemeente van de Druivenstreek?

Weet u net iets meer dan de anderen over de 5 gemeenten van de Druivenstreek (Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren)?

Vanuit uw luie zetel kan u de vragen beantwoorden, maar u mag natuurlijk ook gerust eerst rond kuieren in de verschillende gemeenten!

Doe nu mee

De grote kunstuitdaging van de Druivenstreek!

Dat onze 5 gemeenten (Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren) heel wat kunstschatten hebben, hoeven we u niet meer te vertellen. Denk hierbij maar aan de ‘Jazzfontein’ of ‘Bandundu Water Jazz Band’ van kunstenaar Tom Frantzen in Tervuren. Of het schilderij ‘De Heilige Rosalia gekroond door het kind Jezus’ door Antoon van Dyck in Huldenberg.

Wij dagen u uit om creatief met deze kunstwerken aan de slag te gaan! Kies uw favoriete kunstwerk uit en maak het zo goed mogelijk na. Maak een foto van het resultaat en stuur deze, samen met een foto van het originele kunstwerk, naar ccdewarandepoort@tervuren.be.

Vermeld zeker uw naam, woonplaats en leeftijd. Niet aarzelen en meedoen! De winnaar, die gekozen wordt door echte kunstexperts, krijgt trouwens een mooie prijs!

Maak de coolste schaduw

Zoek een plekje schaduw op in uw eigen gemeente. Neem een rare pose aan. Dit kan zowel staand als liggend of zittend. U mag er uiteraard ook allerlei voorwerpen bijhalen. Heeft u de perfecte schaduw, laat dan iemand een foto nemen van u en eentje van de schaduw.

Mail beide foto’s door vrijetijd@bertem.be
Laat ons ook zeker uw naam, adres en leeftijd weten.

Wie weet maakt u wel kans op een mooie prijs!

Veel plezier!

Welke gemeente mag zich een jaar lang de sportiefste gemeente uit de Druivenstreek noemen?

Tijdens de maand augustus dagen de inwoners uit Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren elkaar ook uit op sportief vlak.

Welke gemeente fietst en/of loopt het meeste aantal kilometers bij elkaar?
Wilt u uw gemeente op de eerste plaats zetten? Aarzel dan niet langer en doe mee!

Hoe doet u mee?

  1. Ga naar uw Strava-account of maak een Strava-account aan
  2. Vervolgens maakt u zich lid van de gemeente waarvoor u wilt rijden. Dit doet u door te surfen naar: www.strava.com/clubs/ gevolgd door “je gemeente “loopt20”” Bv: www.strava.com/clubs/Tervurenloopt20

Voor het fietsen juist hetzelfde: Surfen naar : www.strava.com/clubs/ gevolgd door “uw gemeente fietst20”. Bv: www.strava.com/clubs/Overijsefiets20

  1. Vervolgens klikt u op “Lid worden van deze club”

Regelmatig maken we de tussenstand bekend.
Op het einde van de maand delen we het aantal kilometers door het aantal inwoners van de gemeente (want eerlijkheid duurt het langst, nietwaar?)

 Moge de beste winnen!

Fotozoektocht van de Druivenstreek

Ga met de fiets op verkenning in de Druivenstreek.

Grijp de Druivenroutekaart, pak uw picknick in, spring op uw fiets en ga op zoek welke foto's in welke Druivengemeenten genomen werden.

Gepubliceerd op donderdag 27 augustus 2020
Nieuwsoverzicht