naar top

Start intergemeentelijke preventiewerker

Marliese Wauters is de intergemeentelijke preventiewerker voor Bertem en 5 andere gemeenten. Zij helpt bij het opstellen en uitvoeren van een gezondheidsbeleid. Onder leiding van Marliese streven we dus samen naar een betere algemene gezondheid voor onze inwoners, werknemers en bezoekers.

Op 18 augustus startte Marliese Wauters als intergemeentelijke preventiewerker voor Bertem en vijf andere gemeenten uit onze regio. Ze staat klaar om werk te maken van een gezondheidsbeleid dat iedereen kansen biedt, de meest kwetsbaren in het bijzonder. Het moet hen stimuleren om gezond te leven in een gezonde omgeving. De acties die hiertoe bijdragen, gaan over thema’s als geestelijke gezondheid, gezonde voeding, beweging, tabak-, alcohol- en drugspreventie en nog veel meer.

Marliese kijkt ernaar uit om de gezondheidsprojecten in Bertem mee vorm te geven. Ze hoopt met haar enthousiasme en kennis zoveel mogelijk mensen aan te sporen om gezonder te leven.

“Meer dan ooit beseffen we het belang van een goede gezondheid. Als intergemeentelijke preventiewerker hoop ik bewoners, medewerkers en bezoekers van de gemeenten te motiveren om hieraan te werken. Een preventieve aanpak is nodig om bewustwording te creëren”, aldus Marliese. 

De intergemeentelijke samenwerking preventie wordt ondersteund door de Vlaamse overheid en gebeurt in samenwerking met Logo Oost-Brabant.

Gepubliceerd op maandag 14 september 2020
Nieuwsoverzicht