naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Download Coronalert in de app store

Download Coronalert, het nieuwe instrument in de strijd tegen Covid-19. Coronalert is een gratis en eenvoudig te gebruiken mobiele app om samen corona te verslaan. De app waarschuwt u als u in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft. Ook als u die niet persoonlijk kent.

Hoe werkt Coronalert?

Was u in contact met een besmet persoon? Zat u bijvoorbeeld samen op de trein, op de metro of op café? Was de afstand minder dan 1,5 meter en duurde het contact langer dan 15 minuten? 

Dankzij Coronalert kan u automatisch een waarschuwing krijgen als u in contact kwam met een besmette persoon. Tenminste als de andere persoon ook Coronalert gebruikte toen jullie in contact kwamen. Bovendien gebeurt dat anoniem. U weet niet wie het is en niet waar of wanneer er contact was, maar wel dat er een risico op besmetting is.

Laat u een coronatest afnemen? Dan kan u het resultaat direct op uw smartphone ontvangen. Zo bent u meteen op de hoogte en kan u sneller uw voorzorgen nemen om anderen te beschermen als u positief test. Laat de code van uw app registreren wanneer de arts de test voorschrijft of voer zelf uw testcode in.

Hoe meer mensen de app downloaden en gebruiken, hoe meer Coronalert zal helpen het virus te vertragen!

Hoe gebruikt u Coronalert?

  1. Download de app via uw gebruikelijke app store.
  2. Installeer de app en geef uw toestemming om Bluetooth te gebruiken.
  3. Check regelmatig uw meldingen. Zo beschermt u uzelf en de anderen.

Hoe installeert u de app?

Surf naar https://coronalert.be/nl/ 

Gepubliceerd op donderdag 01 oktober 2020
Nieuwsoverzicht