naar top

Gebruik vanaf 1 maart tot 31 mei 2021 roze zak als PMD

Vanaf 1 maart 2021 verdwijnt de roze zak en komt er een nieuwe blauwe pmd-zak in de plaats. Schaf dus niet te veel rollen roze zakken meer aan. Heeft u op 1 maart toch nog roze zakken liggen, dan kan u die tot 31 mei 2021 gebruiken voor de ophaling van pmd of u brengt ze naar het recyclagepark.

Als overgangsmaatregel, kan u vanaf 1 maart tot en met einde mei 2021 uw voorraad roze zakken gebruiken voor de ophaling van pmd. Dat betekent dat gedurende 3 maanden de nieuwe sorteerregels van de nieuwe blauwe pmd-zak gelden voor de roze zak. Omdat alleen de inhoud van de pmd-zak wijzigt, kan u ook uw voorraad ‘oude’ pmd-zakken gebruiken tot u een nieuwe rol blauwe zakken nodig heeft.

Heeft u nog een volledige rol roze zakken over, dan kan u die van 1 maart tot einde mei naar het recyclagepark brengen. Het bedrag van 2,50 euro wordt op uw difTar-rekening gestort. Opgelet: enkel volledige rollen worden teruggenomen, geen losse roze zakken. Die kan u tijdelijk gebruiken in de plaats van de pmd-zak.

U kan dus de roze zak nog enkele maanden verder gebruiken. De boodschap blijft wel: koop niet meer roze zakken dan u nodig heeft.

Sorteerregels pmd en roze zak

Tot de nieuwe blauwe pmd-zak er is, volgt u gewoon de geldende sorteerregels voor pmd en de roze zak. Zachte plastics zoals plastic verpakkingen, yoghurtpotjes en champignonbakjes horen tot eind februari 2021 nog niet thuis in de pmd-zak, maar wel in de roze zak. In de pmd-zak horen voorlopig enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankverpakkingen thuis.

Meer info: www.ecowerf.be 

Gepubliceerd op zondag 01 november 2020
Nieuwsoverzicht