naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gouverneur voert uniforme mondmaskerverplichting in

Sinds 6 oktober geldt de verplichting om een mondmasker te dragen op een aantal evenementen en publieke plaatsen zoals openbare gebouwen, markten en kermissen. Toeschouwers bij sportwedstrijden en wie op begraafplaatsen komt tijdens de Allerheiligenperiode moeten ook een mondmasker dragen.

Tot voor kort was het in heel België verplicht een mondneusmasker te dragen op alle markten, kermissen en bij een heel aantal evenementen. In het ministerieel besluit van 25 september 2020 werd dit aangepast en werd het opleggen van deze mondmaskerplicht overgelaten aan de lokale besturen. Uit de praktijk blijkt dat dit vaak voor verwarrende situaties zorgt, terwijl de Covid-19 besmettingscijfers in Vlaams-Brabant blijven stijgen.

Sinds 14 augustus 2020 was het in heel Vlaams-Brabant al verplicht steeds een mondneusmasker bij zich te hebben. Deze verplichting blijft vanzelfsprekend gelden en wordt opnieuw opgenomen in het besluit van de gouverneur. Het besluit gaat in op 6 oktober en werd trouwens ook in een aantal andere provincies uitgevaardigd.

Allerheiligenperiode = van 24 oktober tot en met 8 november 2020.

De verplichting geldt niet voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Gepubliceerd op woensdag 07 oktober 2020
Nieuwsoverzicht