naar top

Sportkantines en jeugdlokalen sluiten voor onbepaalde duur

Ook in Bertem stijgt het aantal besmettingen met COVID-19 pijlsnel. Om een verdere toename van nieuwe besmettingen te voorkomen, heeft de burgemeester beslist om met onmiddellijke ingang alle sportkantines en jeugdlokalen in Bertem voor onbepaalde duur te sluiten.

Dit is geen fijne maatregel, maar een noodzakelijke. Sportkantines en jeugdlokalen zijn plaatsen waar grote aantallen mensen in een besloten ruimte samenkomen, waar drank wordt genuttigd en waar diverse bubbels informeel met mekaar in contact komen. Deze contacten duren vaak langer dan 15 minuten en de aanwezigen bevinden zich meestal ook op korte afstand van elkaar. Het zijn dus hoogrisicocontacten en die willen we zoveel mogelijk vermijden. Zo beschermen we de gezondheid van elk van ons.

De activiteiten van de sportclubs en van de jeugdverenigingen kunnen wel blijven doorgaan, maar dan in de open lucht en op voorwaarde dat alle geldende coronamaatregelen worden nageleefd. Ook de toiletten in deze gebouwen blijven tijdens de activiteiten toegankelijk, met toepassing van de preventiemaatregelen.

Zorg voor elkaar!

Gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2020
Nieuwsoverzicht