naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Openbaar onderzoek over nieuwe straatnaam 'Stroobantshof'

Het college van burgemeester en schepenen organiseert nog tot 14 december 2020 een openbaar onderzoek over de nieuwe straatnaam 'Stroobantshof'. De gemeenteraad stelde op 29 september deze straatnaam voorlopig vast.

De naam 'Stroobantshof' wordt gegeven aan de wegenis op het nieuwe woonproject dat wordt gerealiseerd in een nieuwe straat die aantakt op de Sint-Franciscusberg, ongeveer ter hoogte van nr. 30.

De nieuwe weg, die door de verkavelaar zal worden aangelegd, verschaft toegang tot verschillende bouwpercelen en krijgt een openbaar karakter. Daarom is het noodzakelijk om deze weg een straatnaam te geven.

Tegenover de nieuwe straat bevindt zich de voetweg Wouterswegel en in het verlengde daarvan de Vossenstraat. Deze namen verwijzen beide naar families die sinds de dertiende eeuw een prominente rol speelden in Bertem. De onlangs aangelegde nieuwe zijstraat in de St.-Franciscusberg kreeg de naam Gasthuishof. Deze verwijst naar de eeuwenoude Gasthuishoeve die tot aan het begin van de twintigste eeuw de omgeving domineerde. Naar analogie van deze naamgeving kan met de nieuwe straat de voornaamste familie die de Gasthuishoeve bewoonde, worden gememoreerd, namelijk de familie Stroobants. Het suffix '-hof' lijkt gepast voor de doodlopende straat met besloten karakter en verwijst tegelijkertijd naar de vroegere hoeve.

Klik hier voor de aankondiging van het openbaar onderzoek en het inplantingsplan.

Gepubliceerd op vrijdag 13 november 2020
Nieuwsoverzicht
Gasthuishoeve

Openingsuren & contact

Openbare werken

Inname openbaar domein

Tel. tel.
016 49 99 99
e-mail
inname@bertem.be

Deel deze pagina