naar top

Betrouwbare en actuele informatie over vaccinatie

Zorg en Gezondheid is volop bezig een vaccinatieprogramma uit te werken. Ze onderzoeken hoe zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk een vaccinatie kunnen krijgen. Op een veilige manier. Ook praten ze met verschillende partijen over waar u een vaccinatie zult kunnen krijgen.

Volgorde van vaccineren

Nu er een goedgekeurd vaccin is tegen het coronavirus, zijn er nog niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Bewoners en medewerkers van woonzorgcentra komen eerst aan de beurt, gevolgd door zorgmedewerkers die een hoog risico op besmetting lopen door nauw contact met COVID-19-patiënten. Als er meer vaccins op de markt komen, kunnen er meer mensen worden gevaccineerd.

Beschikbaarheid, veiligheid en werking van de coronavaccins

Vlaanderen heeft zicht op vaccins van minimaal 5 verschillende vaccinontwikkelaars. Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) en het FAGG waken over de doeltreffendheid, kwaliteit en veiligheid. Zo'n 8 miljoen Belgen zullen zich kunnen laten vaccineren.

Waarom u laten vaccineren tegen COVID-19 belangrijk is

Met vaccinatie kunt u voorkomen dat u ernstig ziek wordt én levens redden. Heel belangrijk dus om u te laten inenten. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.

7 belangrijke vragen over vaccinatie en hun antwoord

Meer info

www.laatjevaccineren.be/covid-19

www.info-coronavirus.be/nl/vaccinatie 

Gepubliceerd op woensdag 06 januari 2021
Nieuwsoverzicht