naar top

Gratis, maar na reservatie met asbest naar het recyclagepark

U kan uw asbestafval gratis naar het recyclagepark brengen. Maak hiervoor op voorhand een afspraak en biedt het asbest verpakt aan. Alleen gebonden asbest wordt aanvaard. Voor ongebonden asbest doet u om veiligheidsredenen een beroep op een gespecialiseerde firma.

Inwoners kunnen hun asbestafval gratis naar het recyclagepark brengen. Enkel gebonden asbest is toegelaten. Ongebonden asbest wordt omwille van de veiligheid niet aanvaard op het recyclagepark. Bij ongebonden asbest zitten de vezels immers los. Voor de verwijdering ervan bent u verplicht een beroep te op een gespecialiseerde firma. Het is wettelijk verboden om dit zelf te doen.

Brengt u uw gebonden asbest naar het recyclagepark, dan bent u verplicht om het asbest 'verpakt' aan te leveren in transparante plastic folie. Het nodige materiaal hiervoor vindt u in een doe-het-zelfzaak.

Let wel: asbest kan enkel na reservatie naar het containerpark gebracht worden. Elke inwoner krijgt een tijdsslot van 30 minuten toegewezen om asbest veilig en efficiënt aan te leveren. Er zijn steeds voldoende vrije tijdssloten ter beschikking om binnen de week met asbest op het recyclagepark terecht te kunnen.

Voor meer info en reservatie: www.ecowerf.be/asbest-aanleveren-verpak-je-asbest-en-reserveer-je-bezoek-op-voorhand

Gepubliceerd op vrijdag 22 januari 2021
Nieuwsoverzicht