naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Inwoners van Bertem worden in Kortenberg gevaccineerd

De afgelopen dagen werden binnen de Eerstelijnszone Leuven Zuid nauwgezet verschillende locaties in overweging genomen om de vaccinatie van onze inwoners optimaal te laten verlopen. De inwoners van Bertem zullen in GC Colomba in Kortenberg gevaccineerd worden.

Eerder deze week werd de knoop doorgehakt. De inwoners van Kortenberg, Herent en Bertem zullen gevaccineerd worden in GC Colomba in Kortenberg. GC Colomba (Wijngaardstraat) beschikt over een grote zaal en sporthal, een keuken en een ruime parking. Een geschikte locatie om er een vaccinatiecentrum in te richten.

Alles wordt nu in het werk gesteld om op korte termijn alles klaar te krijgen. Voor wie vervoer naar Kortenberg niet evident is, onderzoeken we hoe we aangepast gemeenschappelijk vervoer naar het vaccinatiecentrum kunnen organiseren. We willen namelijk zoveel mogelijk mensen beschermen door massale vaccinatie.

Wat is al duidelijk voor alle inwoners van onze gemeenten?

  • Elke meerderjarige inwoner zal een uitnodiging krijgen voor vaccinatie. Op deze uitnodiging vindt u de plaats, datum en uur van vaccinatie. De vaccinatie zal enkel kunnen op afspraak. Als u een uitnodiging ontvangt, zal er ook worden gevraagd om dit online te bevestigen of een wijziging van uur aan te vragen.
  • Ook als u zich niet wenst te vaccineren, wordt er gevraagd dit online door te geven. Op die manier geeft u de kans aan anderen om op dat moment gevaccineerd te worden.
  • Indien u geen toegang hebt tot het internet, kan u telefonisch ondersteuning vragen. Die contactgegevens vindt u ook terug op de uitnodiging.
  • De vaccinatiecentra zullen alle dagen van de week open zijn. Ook op zaterdag en zondag zal hier gevaccineerd worden.
  • Voor mensen die minder mobiel zijn, is ondersteuning mogelijk om de verplaatsing naar het centrum te maken.
  • Thuisvaccinatie of vaccinatie via de huisarts zal voor een beperkte doelgroep georganiseerd worden. Over de organisatie hiervan hopen we snel meer duidelijkheid te kunnen geven.

Meer informatie over de coronavaccinatie: www.laatjevaccineren.be/covid-19

Gepubliceerd op dinsdag 19 januari 2021
Nieuwsoverzicht
vaccin covid-19

Deel deze pagina