naar top

WALDEN verbindt Brabantse Wouden

WALDEN, zo heet het project dat de verschillende Brabantse wouden en valleien wil verbinden. Hiervoor werken de gemeenten Oud-Heverlee, Huldenberg, Bertem, Leuven en de provincie Vlaams-Brabant en het Agentschap Natuur en Bos samen.

Op initiatief van en samen met de gemeente Oud-Heverlee dienden de gemeenten Huldenberg, Bertem, Leuven, de provincie Vlaams-Brabant en het Agentschap voor Natuur en Bos het project ‘WALDEN’ in. Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir keurde het voorstel eind december goed en kende een subsidie van 300 000 euro toe.

De projectpartners slaan drie jaar lang de handen in elkaar om samen met het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid de open ruimte tussen het Meerdaalwoud en het Zoniënwoud met het landbouwplateau van Duisburg en de valleien van de Dijle, de Laan, de IJse en de Voer te versterken. Dit gebeurt via een strategisch project, waarmee de Vlaamse overheid de gewenste ruimtelijke structuur voor Vlaanderen wil realiseren. Dit strategisch project luistert naar de naam WALDEN, wat staat voor ‘Wouden, Akkers en Landschappen langsheen de Dijlevallei Ecologisch laten Netwerken’. 

Voor een kleinere gemeente als Bertem is een project als WALDEN een unieke kans om extra kennis en middelen in te zetten op onze waardevolle groenstructuren die zeker meer aandacht verdienen. Door de samenwerking met onze buurgemeenten kan dit ook over de gemeentegrenzen bekeken worden en kunnen we deze kennis verankeren in onze regio.

Gepubliceerd op donderdag 21 januari 2021
Nieuwsoverzicht
Walden

Openingsuren & contact

Omgeving

Inname openbaar domein

Recyclagepark

adres
Baanakkerweg3060 Bertem
Tel. tel.
0800 97 097

Lees meer artikels over

Deel deze pagina