naar top

Speelbos 't Vossenhol, helemaal opgeknapt!

’t Vossenhol wordt in 2021 al 9 jaar! En dat zag je er een beetje aan. Tijd om eens grondig aangepakt te worden, vond ook Bart Trappeniers van de dienst openbare werken. Met de steun van zijn leidinggevenden en de boswachters en met de hulp van zijn collega's maakte hij er opnieuw een pareltje van.

Het speelbos is een uithangbord voor onze gemeente, maar het was een beetje aan het vervallen. Dus stelde Bart Trappeniers van onze dienst openbare werken voor om het eens grondig te herschikken. Een goed idee dat niemand kon weigeren. Ook de boswachters stapten mee in het verhaal en gaven de toestemming om enkele bomen te vellen, waarmee de boorden konden worden vernieuwd.

Na wat opzoekwerk op het internet en enkele bezoekjes aan andere speelbossen, kwamen de ideeën vanzelf. Een winter lang hebben Bart en zijn collega's eraan gewerkt. Nu is ons vernieuwde speelbos klaar om herontdekt te worden.

Kinderen en hun (groot)ouders zullen ongetwijfeld de nieuwigheden weten te waarderen, zoals de aperotafel en loungezetels, een vogelnestje, enkele beelden, paaseilanden, een treintje, een doolhof, maar ook een muur gemaakt uit stammen en enkele grote banken. Daarnaast werden ook bestaande elementen opgelapt. Zo zijn de huisjes gerestaureerd, de zitbanken gerepareerd, het hakselhout werd aangevuld en er kwam een nieuwe fietsenstalling.

Het resultaat van het harde werken mag gezien worden. De wandelaars die er al kwamen, reageren alvast enthousiast. Nu wachten op het mooie weer, zodat jong en oud er zalig kan vertoeven. 

Bekijk het overzicht van het harde werk in ons fotoalbum.

Gepubliceerd op donderdag 11 februari 2021
Nieuwsoverzicht
Deze zomer kan je zalig vertoeven in 't Vossenhol

Openingsuren & contact

Openbare werken

Lees meer artikels over

Deel deze pagina