naar top

Red levens en download de app 112 BE

De app 112 BE heeft de kaap van 1 miljoen downloads al ruim gehaald. Jaarlijks komen 50 000 oproepen via de app bij de noodcentrales 112 en 101 terecht. Deze app redt levens. Heeft u hem ook al?

De gratis app van de federale overheid laat u toe om levens te redden door:

  • tijdens uw oproep automatisch uw locatie meermaals door te sturen
  • een eenvoudige keuze aan te bieden van het type hulp dat u nodig heeft
  • cruciale medische informatie die u bij het installeren heeft ingevuld (zoals hartproblemen, allergieën, epilepsie…) zichtbaar te maken voor de operator op het moment dat u belt, zodat deze kan doorgegeven worden aan de hulpdiensten
  • een chatfunctionaliteit te activeren als de operator de oproeper niet kan verstaan 
  • de mogelijkheid om uw smartphone te laten rinkelen, zodat de hulpdiensten u makkelijker kunnen terugvinden.

De app 112 BE heeft nog verschillende andere voordelen. Ze is een uitstekend alternatief voor het keuzemenu 112 BE dat u hoort als u 112 of 101 belt. Via de app 112 BE komt uw oproep via het gekozen icoon meteen in de bevoegde noodcentrale terecht. In tegenstelling met een klassieke oproep, moet u geen keuze meer maken via het keuzemenu (op 1 drukken om ziekenwagen of brandweer te kiezen of op 2 drukken voor politiehulp).

Ten slotte biedt de app ook een alternatief voor de reeds langer bestaande SMS dienst voor mensen die doof of slechthorend zijn of een spraakgebrek hebben. Ze maakt het namelijk mogelijk om in real time te chatten met een operator van een noodcentrale.

Gepubliceerd op donderdag 11 februari 2021
Nieuwsoverzicht
app 112

Lees meer artikels over

Deel deze pagina