naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Eerste mobiele beweegbank in Bertem

Een omgeving die uitnodigt om meer te bewegen, doet ook bewegen. Daarom kocht het lokaal bestuur Bertem een mobiele beweegbank die vanaf 1 maart door heel de gemeente trekt. Ward Fock van Jeugdhuis De Poemp en Theo Vranckx, de voorzitter van OKRA Korbeek-Dijle, mochten de bank als eerste testen.

Het lokaal bestuur Bertem zet in op gezondheid. Dat maakten we eind 2019 al duidelijk toen we het Charter Gezonde Gemeente ondertekenden. Maar het blijft niet bij die mooie woorden. We willen het onze inwoners gemakkelijk maken om gezond te leven. Voldoende bewegen hoort daar natuurlijk ook bij. Met de beweegbank bieden we onze inwoners, jong en oud, een fijne ontmoetingsplek, maar nodigen hen tegelijkertijd uit om meer te bewegen.

Het is een innovatief en compact all-in-one toestel dat een unieke waaier aan lichaamsoefeningen mogelijk maakt. Er zijn zes oefenstations en op een infopaneel staan 18 laagdrempelige oefeningen uitgelegd. Zo werkt u op een haalbare, uitdagende en doeltreffende manier alleen of in groep aan een sterker en beter uitgebalanceerd lichaam. Iedereen die meer wil of moet bewegen kan ermee aan de slag, ongeacht uw leeftijd of niveau. De beweegbank is ontwikkeld op basis van de beweegrichtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Op donderdag 25 februari mochten Ward Fock van Jeugdhuis De Poemp en Theo Vranckx, de voorzitter van OKRA Korbeek-Dijle, de bank als eerste proberen.  

De bank staat tot 31 mei in deelgemeente Korbeek-Dijle. U vindt ze in de Stationsstraat net voor de brug op het grasstrookje aan de picknickbank (ter hoogte van The Shelter). De perfecte locatie, volgens Theo Vranckx: "hier passeren in het weekend ontzettend veel wandelaars!"

Vanaf 1 juni verhuist de bank naar de petanqueterreinen achter het parochiaal centrum in Leefdaal, Dorpstraat 538. En tot slot, kunnen ook de Bertemnaren vanaf 1 september tot 30 november de beweegbank uitproberen. De bank wordt dan bovenaan het grasveld achter speeltuin 't Blok geplaatst, naast het wandelwegje.

Na deze testfase volgt een evaluatie waarbij we nagaan hoe intensief onze inwoners gebruikmaken van de beweegbank. Op basis van die evaluatie beslissen we of er nog meerdere banken bij komen.

Gepubliceerd op donderdag 25 februari 2021
Nieuwsoverzicht
Ward Fock en Theo Vranckx testen de beweegbank

Openingsuren & contact

Vrije tijd

Evenementenloket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina