naar top

Wanneer krijg ik mijn vaccin?

Onze inwoners worden in het vaccinatiecentrum in Kortenberg gevaccineerd. Als het uw beurt is om een prik te krijgen, ontvangt u een persoonlijke uitnodiging van Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid. De timing hangt af van de levering van voldoende vaccins.

Alle volwassenen krijgen ongeveer twee weken op voorhand een persoonlijke uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid om zich gratis te laten vaccineren tegen COVID-19. Als uw gegevens gekend zijn, krijgt u ook een sms en een e-mail.

Afspraak maken

Als u een brief ontvangt, kan u een afspraak maken voor de coronavaccinatie. Dit kan u doen door de voorgestelde datum te bevestigen, te wijzigen of u kan de uitnodiging weigeren. Zonder uitnodiging kan u geen afspraak maken.

Op de dag van uw vaccinatie moet u uw uitnodiging en identiteitskaart tonen in het vaccinatiecentrum. Neem de brief mee of laat de sms of e-mail met uw persoonlijke code aan de onthaalbediende in het vaccinatiecentrum zien. Want dat is meteen uw e-ticket. Ook naar de afspraak voor uw tweede vaccinatie brengt u de uitnodiging mee.

Een voorbeeld van een uitnodigingsbrief kan u bekijken op laatjevaccineren.be.

Uitnodiging kwijt?

U vindt een elektronisch exemplaar van uw persoonlijke uitnodigingsbrief in uw Burgerprofiel of e-Box. Log in via uw Burgerprofiel. 

Nog geen Burgerprofiel? Meld u nu aan met uw e-ID, de Itsme-app of sms. U kan ook bellen naar 1700. Zij kunnen uw uitnodiging opnieuw mailen.

Let op bij uitnodiging via e-mail of sms

Heeft u een uitnodiging voor coronavaccinatie gekregen per e-mail of sms? En vertrouwt u de afzender niet? Dan kan het om een vals bericht of phishing gaan.

Let er steeds op dat

  • de e-mail afkomstig is van noreply@doclr.be. De sms wordt verstuurd vanuit het nummer 8811.
  • op de e-mail de contactgegevens van het vaccinatiecentrum staan vermeld die bij uw officiële woonplaats horen: GC Colomba, Wijngaardstraat 1, 3070 Kortenberg
  • er nooit om betaling gevraagd wordt: de vaccinatie en het vaccin zijn gratis!
  • u geen persoonlijke gegevens zoals paswoorden, pincodes of rekeningnummers geeft.

Twijfelt u nog over de e-mail die u ontving?

  • Meld u aan in Mijn Burgerprofiel om te bekijken of uw uitnodiging ook zichtbaar is in uw e-Box.
  • Wacht eventueel enkele dagen af tot u de brief ook op papier in uw brievenbus ontvangt.

Op safeonweb.be leest u wat u kan doen bij phishing.

Meer info

Vragen en antwoorden over vaccinatie tegen COVID-19

Informatie over het vaccinatiecentrum Colomba

Gepubliceerd op donderdag 18 februari 2021
Nieuwsoverzicht