naar top
Gemeente Bertem

Wie wordt er momenteel gevaccineerd?

Momenteel worden voornamelijk personen van 59 jaar en ouder opgeroepen in ons vaccinatiecentrum, maar ook mensen van 45 tot 65 jaar met onderliggende aandoeningen zijn aan de beurt. U ontvangt zo'n 2 weken op voorhand een persoonlijke uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Inmiddels werden in onze eerstelijnszone 95,63% van de mensen ouder dan 65 jaar voor de eerste keer gevaccineerd. In Bertem komen in totaal 7979 personen van 18 jaar of ouder in aanmerking voor vaccinatie. Op 2 mei 2021 hebben daarvan al 2966 personen (=37,17 %) minstens één dosis ontvangen. 935 van deze personen (=11,72 %) zijn volledig gevaccineerd.

Wanneer krijg ik mijn prik?

Wanneer het uw beurt is, krijgt u ongeveer twee weken op voorhand een persoonlijke uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid om u gratis te laten vaccineren tegen COVID-19. 

Als uw gegevens gekend zijn, krijgt u ook een sms en een e-mail. De uitnodiging wordt ook verstuurd naar uw "e-box". 

De brief wordt gestuurd naar uw officiële domicilieadres, zoals dat bekend is in het rijksregister. De sms en e-mail worden gestuurd naar uw telefoonnummer en e-mailadres dat gekend is bij uw ziekenfonds. Log in bij of contacteer uw ziekenfonds om na te kijken of ze uw juiste e-mailadres en gsm-nummer hebben. 

Afspraak maken

Als u een brief ontvangt, kan u een afspraak maken voor de coronavaccinatie. Dit kan u doen door de voorgestelde datum te bevestigen, te wijzigen of u kan de uitnodiging weigeren. Zonder uitnodiging kan u geen afspraak maken.

Op de dag van uw vaccinatie moet u uw uitnodiging en identiteitskaart tonen in het vaccinatiecentrum. Neem de brief mee of laat de sms of e-mail met uw persoonlijke code aan de onthaalbediende in het vaccinatiecentrum zien. Want dat is meteen uw e-ticket. Ook naar de afspraak voor uw tweede vaccinatie brengt u de uitnodiging mee.

Uw persoonlijke vaccinatiecode is 30 dagen geldig. Die geldigheidstermijn is belangrijk als u bijvoorbeeld uw afspraak tijdelijk wilt annuleren (zoals in geval van symptomen van een infectie) en later opnieuw een afspraak wilt maken.

Een voorbeeld van een uitnodigingsbrief kan u bekijken op laatjevaccineren.be.

Uitnodiging kwijt?

U vindt een elektronisch exemplaar van uw persoonlijke uitnodigingsbrief in uw Burgerprofiel of e-Box

Nog geen Burgerprofiel? Meld u nu aan met uw e-ID, de Itsme-app of sms. U kan ook bellen naar 1700. Zij kunnen uw uitnodiging opnieuw mailen.

Let op voor oplichting via e-mail of sms!

Heeft u een uitnodiging voor een coronavaccinatie gekregen per e-mail of sms en vertrouwt u de afzender niet? Komt de uitnodiging onverwacht? Bent u al gevaccineerd of denkt u dat het nog lang uw beurt niet is? Wees dan kritisch en bekijk de uitnodiging aandachtig. Het kan om een vals bericht of phishing gaan.

Let er steeds op dat

  • de e-mail afkomstig is van cov19-vaccin@doclr.be. De sms wordt verstuurd vanuit het nummer 8811. Het adres van een afzender kan nagemaakt worden (gespoofd), dus blijf kritisch.
  • op de e-mail de contactgegevens van het vaccinatiecentrum staan vermeld die bij uw officiële woonplaats horen: GC Colomba, Wijngaardstraat 1, 3070 Kortenberg
  • de uitnodiging op uw naam staat. Als u een bericht ontvangt dat niet persoonlijk aan u gericht is, dan is het verdacht.
  • u een persoonlijke uitnodiging via de post ontvangt. Als uw gegevens gekend zijn, krijgt u ook een uitnodiging per sms of e-mail. Als u enkel een berichtje ontvangt per e-mail of sms, dan is dat verdacht. U krijgt in principe altijd ook een uitnodiging op papier.
  • er nooit om betaling gevraagd wordt: de vaccinatie en het vaccin zijn gratis!
  • u geen persoonlijke gegevens zoals paswoorden, pincodes of rekeningnummers geeft.
  • u uitgenodigd wordt door Agentschap Zorg en Gezondheid Vlaanderen. Uitnodigingen van gemeente Bertem of een vaccinproducent zijn dus vals.

Twijfelt u nog over de e-mail die u ontving?

  • Meld u aan in Mijn Burgerprofiel om te bekijken of uw uitnodiging ook zichtbaar is in uw e-Box.
  • Wacht eventueel enkele dagen af tot u de brief ook op papier in uw brievenbus ontvangt.

Op safeonweb.be leest u wat u kan doen bij phishing.

Meer info

Vragen en antwoorden over vaccinatie tegen COVID-19

Informatie over het vaccinatiecentrum Colomba

Gepubliceerd op maandag 03 mei 2021
Nieuwsoverzicht