naar top
Gemeente Bertem

Onderhoud speelpleintjes

De gemeentediensten zijn gestart met een grote controle en inventarisatie van de speelpleintjes in onze gemeente. Waar nodig zorgen we voor herstellingen of vernieuwen we speeltoestellen.

Sommige speelpleintjes in onze gemeente hebben een grondige opknapbeurt nodig. Er zijn momenteel plaatsen waar we voor de veiligheid van de kinderen speeltoestellen hebben afgespannen. We willen namelijk voorkomen dat de kinderen zich bezeren.

Onze diensten zijn nu bezig met een algemene inventarisatie van alle speeltoestellen op onze speelpleintjes. We brengen alle risico’s in kaart, maar ook alle nieuwe mogelijkheden. Daarop aansluitend zullen we een aantal dringende herstellingen uitvoeren én we onderzoeken welke vernieuwingen haalbaar zijn. Nog voor de zomer trachten we een aantal zaken in orde te brengen of alternatieven aan te bieden, zodat de kinderen tijdens de zomervakantie veilig kunnen spelen in hun eigen buurt.

Uiteraard kan niet alles onmiddellijk gerealiseerd worden. We doen ons uiterste best om op termijn overal in de gemeente kwaliteitsvolle, vermakelijke, maar zeker ook veilige en propere speelzones te realiseren.

Gepubliceerd op dinsdag 27 april 2021
Nieuwsoverzicht
Speelpleintje 't Blok

Openingsuren & contact

Openbare werken

Lees meer artikels over

Deel deze pagina