naar top
Gemeente Bertem

Moestuin zoekt gezonde grond

De moestuin is weer helemaal in. Steeds meer Vlamingen planten sla en wortelen of eten eieren van hun eigen kippen. Lekker en goedkoop! Voor gezonde groenten en eieren heeft u wel een gezonde moestuin nodig. De website gezonduiteigengrond.be vertelt u er alles over.

Bij de aanleg van een moestuin komt heel wat kijken. Welke groenten gaat u planten of zaaien? Is de grond vruchtbaar? Hoe pakt u bladluizen aan? En welk plekje is geschikt voor een kippenren? De website gezonduiteigengrond.be zet de belangrijkste vuistregels voor gezonde groenten en eieren op een rijtje. Met eenvoudige tips en duidelijke info komt u te weten hoe u een moestuin aanlegt en wat u moet doen voor een goede oogst. Ook hoe een kippenren er moet uitzien en wat kippen wel en niet eten, wordt haarfijn uitgelegd.

U kan op de website ook testen of uw tuingrond gezond is. Nadat u een online vragenlijst hebt ingevuld, krijgt u een duidelijk advies op maat. Een aanrader voor iedereen die houdt van lekkere en gezonde groenten.

Gepubliceerd op maandag 26 april 2021
Nieuwsoverzicht