naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bertem maakt werk van een beweegvriendelijke buurt!

Amper 40% van de Vlamingen beweegt voldoende. Om gezond te blijven, beweegt u best wekelijks 150 minuten aan matige intensiteit, zoals wandelen, fietsen, ramen wassen… Of u zet 10.000 stappen per dag, 8000 voor 65-plussers. Want élke stap telt en daar willen we u bij helpen!

De gemeente engageerde zich deze legislatuur voor ’10 000 stappen: Elke stap telt’, een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven en Sport Vlaanderen. Zo willen we de komende jaren extra inzetten op acties die aanzetten tot bewegen, bijvoorbeeld dit jaar op signalisaties in het straatbeeld. De volgende jaren focust het project zich op beweegroutes, gezonde mobiliteit en op lokale acties in samenwerking met verenigingen. Met als einddoel gezonde inwoners die meer bewegen en als het kan 10 000 stappen per dag zetten dankzij een combinatie van toffe sensibilisering en beweegvriendelijke buurten.

Uw mening telt! Welke buurt mag er beweegvriendelijk(er) zijn en hoe?

Om tegen de zomer te bepalen op welke wijk(en) we ons gaan focussen én om te beslissen welke middelen we hiervoor gaan gebruiken, is uw mening belangrijk. Denkt u aan een buurt om acties op te zetten? Hebt u bepaalde ideeën om beweging in de wijk te stimuleren? Wilt u  graag advies geven, dit jaar of zelfs de komende jaren? Bezorg dan uw gegevens aan vrijetijd@bertem.be en we contacteren u binnenkort!

Gepubliceerd op vrijdag 14 mei 2021
Nieuwsoverzicht
wandeling

Openingsuren & contact

Vrije tijd

Lees meer artikels over

Deel deze pagina