naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinatie en uw vakantieplannen

Houd bij het plannen van een vakantie of reis naar het buitenland rekening met uw afspraken voor vaccinaties. U bent best volledig gevaccineerd voor u op vakantie of reis vertrekt. Dat is belangrijk voor uw eigen gezondheid, die van anderen, maar ook voor uw vakantieplannen zelf.

Goed en volledig gevaccineerd zijn voor u op vakantie vertrekt, is belangrijk

  • voor uw eigen gezondheid, want u bent dan zo volledig mogelijk beschermd tegen de risico’s op besmetting
  • voor de gezondheid van anderen, want u verkleint de kans dat u in het buitenland een COVID-besmetting oploopt en die meebrengt naar België waar u anderen kan besmetten
  • voor uw vakantieplannen zelf, want elk land kan eigen regels bepalen en bijvoorbeeld quarantaine of reis- en bezoekbeperkingen opleggen aan wie niet volledig gevaccineerd is. We kunnen niet voorspellen welke regels zullen gelden in uw vakantiebestemming. 

In mei, juni en begin juli worden elke week honderdduizenden mensen uitgenodigd voor een vaccin in een vaccinatiecentrum in Vlaanderen. Het merendeel van deze mensen moet ook een tweede prik krijgen. Dat kan alleen als we een strakke vaccinatieplanning aanhouden en betekent dat de vaccinatiecentra de vaccinatieplanning niet voor individuele vakantieplannen kunnen aanpassen.

Uw reis plannen

Plan uw reis dus liefst nadat u uw tweede dosis heeft gekregen. Kan u toch niet wachten, plan uw reis dan tussen uw twee vaccindosissen, maar zorg dat u tijdig terug bent voor uw tweede dosis. Die kan niet worden uitgesteld.

U krijgt een uitnodiging tot vaccinatie één tot twee weken voor uw eerste vaccinatiedosis gepland staat. Wanneer u de afspraak maakt voor uw eerste vaccinatiedosis, krijgt u meteen ook de datum voor uw tweede dosis. Dat is minstens 4 à 5 weken later. U weet dus een aantal weken op voorhand wanneer uw tweede vaccinatie plaatsvindt. Die datum kan u maar beperkt verschuiven en alleen als er nog vrije plaatsen zijn in uw vaccinatiecentrum. 

U kan nu al inschatten wanneer uw eerste vaccinatiedosis en dus ook uw tweede dosis ongeveer gepland staat. Probeer maximaal uw reis na (of tussen) deze periode te plannen en zorg er zo voor dat uw vakantie niet in de weg komt van uw vaccinatie. Om een idee te krijgen wanneer u ongeveer aan de beurt bent, surft u naar www.laatjevaccineren.be/wanneer-word-ik-gevaccineerd-tegen-corona. Opgelet: op deze website krijgt u geen exacte timing, maar een inschatting! 

Alle vragen over uw vaccinatie en vakantie vindt u op www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-en-vakantie.

Meer info over ons vaccinatiecentrum: www.vaccinatiecentrumbertem.be

Gepubliceerd op woensdag 12 mei 2021
Nieuwsoverzicht
Reizen

Deel deze pagina