naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Mobiele beweegbank verhuist naar Leefdaal

Een omgeving die uitnodigt om meer te bewegen, doet ook bewegen. Daarom kocht het lokaal bestuur Bertem een mobiele beweegbank die door de gemeente trekt. Vanaf 1 juni tot 31 augustus vindt u hem in Leefdaal achter het parochiaal centrum. Probeer hem zeker eens uit!

We willen het onze inwoners gemakkelijk maken om gezond te leven. Voldoende bewegen hoort daar natuurlijk ook bij. Met de beweegbank bieden we onze inwoners, jong en oud, een fijne ontmoetingsplek, maar nodigen hen tegelijkertijd uit om meer te bewegen.

Het is een innovatief en compact all-in-one toestel dat een unieke waaier aan lichaamsoefeningen mogelijk maakt. Er zijn zes oefenstations en op een infopaneel staan 18 laagdrempelige oefeningen uitgelegd. Zo werkt u op een haalbare, uitdagende en doeltreffende manier alleen of in groep aan een sterker en beter uitgebalanceerd lichaam. Iedereen die meer wil of moet bewegen kan ermee aan de slag, ongeacht uw leeftijd of niveau. De beweegbank is ontwikkeld op basis van de beweegrichtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De bank staat nog tot 31 mei in de Stationsstraat in Korbeek-Dijle, net voor de brug op het grasstrookje aan de picknickbank (ter hoogte van The Shelter).

Vanaf 1 juni verhuist de beweegbank naar de petanqueterreinen achter het parochiaal centrum in Leefdaal, Dorpstraat 538. Daar kan u hem de hele zomer uittesten.

De Bertemnaren kunnen vanaf 1 september tot 30 november de beweegbank uitproberen. De bank wordt dan bovenaan het grasveld achter speeltuin 't Blok geplaatst, naast het wandelwegje.

Na deze testfase volgt een evaluatie waarbij we nagaan hoe intensief onze inwoners gebruikmaken van de beweegbank. Op basis van die evaluatie beslissen we of er nog meerdere banken bij komen.

Gepubliceerd op woensdag 26 mei 2021
Nieuwsoverzicht
Ward Fock en Theo Vranckx testen de beweegbank

Openingsuren & contact

Evenementenloket

Lees meer artikels over

Deel deze pagina