naar top
Gemeente Bertem

Stand van zaken in ons vaccinatiecentrum

Op 25 mei 2021 hebben al 8983 Bertemnaren minstens één dosis ontvangen. Dat is 51,10% van onze volwassen inwoners. Hiervan is al 24,09% (4235 personen) volledig gevaccineerd. Er worden momenteel personen van 50 jaar en ouder uitgenodigd.

Stand van zaken

  • Alle 65-plussers werden vlot gevaccineerd. Zo goed als iedereen van deze groep ontving al een eerste vaccin. Door de demografie van onze gemeenten is dit een vrij grote groep, ruim 10500 personen.
  • Risicopatiënten en zwangere vrouwen ontvingen al een uitnodiging, de meesten zijn reeds één keer gevaccineerd.
  • Ook heel wat personen van de 'brede bevolking' (jonger dan 65 jaar) hebben al een eerste uitnodiging ontvangen.
  • De vaccinatiegraad in ons vaccinatiecentrum, dus voor de drie gemeenten (Bertem, Herent en Kortenberg) samen is 50,9%. Het gemiddelde in Vlaanderen ligt op 47,98%.

Via de vaccinatieteller vindt u de meest recente cijfers over welke leeftijdsgroep er aan de beurt is en hoeveel vaccinaties er in de huidige en volgende week worden gezet in ons vaccinatiecentrum.

Geen zorgen, iedereen wordt uitgenodigd

Als uw ongeduld het overneemt of wanneer u elders cijfers leest, denk dan hieraan:

  • Elk vaccinatiecentrum kan alleen maar de vaccins zetten die het van Vlaanderen ontvangt. Vlaanderen verdeelt de vaccins over de verschillende centra en bepaalt de verdeelsleutel.
  • Als het wat langer duurt voor u aan de beurt bent, dan wil dat gewoon zeggen dat in elk van de doelgroepen die voor u aan de beurt zijn bijna iedereen zich laat vaccineren. En dat is goed, want hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe meer grip we krijgen op het virus.
  • Denkt u dat uw uitnodiging onderweg is, dan kunt u dat nakijken in Mijn Burgerprofiel. In onderstaande video wordt onder andere uitgelegd hoe u er uw ebox kan activeren.
  • En vooral, blijf voorzichtig! Bent u al één of twee keer gevaccineerd of wacht u vol ongeduld, houd u aan de regels! Houd afstand, draag een mondmasker, ontsmet uw handen, beperk nog even uw sociale contacten.

Belangrijk: U kunt zich nog steeds inschrijven op de reservelijst

Meer info

Voor alle informatie over vaccinatie in ons vaccinatiecentrum: www.vaccinatiecentrumbertem.be 

Voor alle informatie over de vaccins en de algemene vaccinatiecampagne: www.laatjevaccineren.be 

Mijn Burgerprofiel

Gepubliceerd op maandag 31 mei 2021
Nieuwsoverzicht