naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vernieuwde begraafplaatsen, groene plekjes van rust

Een begraafplaats is een belangrijke plaats in de gemeente. U moet er uw dierbaren in alle rust kunnen herdenken en er troost vinden. Daarom willen we van onze kerkhoven een groene oase van rust maken. Onze kerkhofverantwoordelijke zal ervoor zorgen dat ze op elk moment verzorgd zijn.

Onze begraafplaatsen zien er binnenkort helemaal anders uit. Het worden rustige, groene plekjes waar u waardig afscheid kan nemen van uw geliefden. Zo zijn we al begonnen met het inzaaien van onze grindpaden. Tussen de graven komen bodembedekkers, we zorgen voor zitbanken en élke begraafplaats krijgt een nieuw infobord. Hierin komt het reglement, een plattegrond met de verschillende blokken en meldingen om u op de hoogte te houden over bijvoorbeeld concessies die verlopen zijn en verwijderd zullen worden.

Sinds kort hebben we ook een kerkhofverantwoordelijke. Bart Trappeniers werkt al 9 jaar met veel plezier voor ons lokaal bestuur en neemt voortaan deze nieuwe taak op zich. Hij zorgt ervoor dat onze begraafplaatsen op elk moment van het jaar rust uitstralen en er mooi verzorgd bij liggen. Hij onderhoudt de begraafplaatsen, het urnenveld, het columbarium en de strooiweide. Hij is ook verantwoordelijk voor het plaatsen van naamplaatjes op de gedenkzuilen en controleert of het reglement wordt nageleefd. De kans dat u Bart tegenkomt als u één van onze begraafplaatsen bezoekt, is dus groot. Spreek hem gerust aan als u vragen hebt over wat wel en niet mag op de begraafplaatsen. U kan hem ook bereiken via kerkhofverantwoordelijke@bertem.be of tel. 0497 42 38 61.

Gepubliceerd op woensdag 14 juli 2021
Nieuwsoverzicht
Begraafplaats

Openingsuren & contact

Openbare werken

Lees meer artikels over

Deel deze pagina