naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Reizigers laten zich testen in de Leuvense testcentra

Heeft u een negatieve PCR-test nodig om te reizen naar het buitenland of bij terugkomst? Vanaf 23 juni 2021 kan u zich laten testen in een van de Leuvense testcentra.

Uw afspraak voor een test mag maximaal 48 of 72 uur voor uw aankomst in het buitenland plaatsvinden. Op de website van de Europese Unie vindt u hoe oud uw negatief testresultaat mag zijn voor het land waar u naartoe reist.

De testcentra zijn elke dag open (ook weekend- en feestdagen). Maar hou er wel rekening mee dat het tot 36 uur kan duren voor u het testresultaat krijgt.

Waar laat u zich testen

 • Parking Brabanthal
  Brabantlaan 1, 3001 Leuven
   
 • Parking Van Dalecollege (beperkte capaciteit)
  Naamsestraat 80, 3000 Leuven 
Heeft u symptomen van COVID-19 of had u een hoogrisicocontact? Kom dan niet naar de Brabanthal of het Van Dalecollege. Uw huisarts verwijst u door naar de coronapost aan OH Leuven (Kardinaal Mercierlaan 46).

Vertrekkende reizigers

Afspraak maken tot en met 27 juni 2021

U kan pas vanaf 28 juni 2021 een afspraak maken voor een (gratis) test van de federale overheid. Als u sneller een test nodig heeft, maakt u een afspraak via https://leuven.be/maak-afspraak-voor-pcr-test-voor-reizigers. U kan zich dan laten testen tot en met 28 juni 2021. De test kost 50 euro.

Afspraak maken vanaf 28 juni 2021

De federale overheid biedt 2 gratis tests aan voor volwassenen die nog niet de kans hebben gekregen om zich volledig te laten vaccineren en voor kinderen en jongeren tussen 6 en 17 jaar. In alle andere gevallen betaalt u 50 euro.

U kan zich laten testen vanaf 28 juni 2021. Vanaf 28 juni kan u online een afspraak maken voor een test van de federale overheid (gratis of betalend) via mijngezondheid.be.

Terugkerende reizigers

Komt u terug uit het buitenland en moet u getest worden? Volg dan deze stappen:

 1. Vul ten vroegste 48 uur voor uw terugkeer naar België het Passenger Locator Form in.
 2. U krijgt per sms een testcode.
 3. Maak met de testcode een afspraak voor een test op een van de Leuvense testcentra via mijngezondheid.be

Meer info vindt u op https://leuven.be/test 

COVID-certificaat

Het COVID-certificaat maakt reizen binnen de Europese Unie vanaf 1 juli 2021 opnieuw gemakkelijker. U kan het certificaat nu al downloaden. Ook is het mogelijk om een papieren versie van het vaccinatiecertificaat per post aan te vragen.

Het certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op overheidssites zoals Mijn Burgerprofiel of mijngezondheid.be. Om certificaten digitaal op te vragen heeft u ofwel uw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme). 

Alle info over het COVID-certificaat vindt u op www.vlaanderen.be/covid-certificaat

Gepubliceerd op woensdag 23 juni 2021
Nieuwsoverzicht