naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Speelpleintjes Het Blok en Opakker krijgen grondige opknapbeurt

Dit voorjaar hielden we een grote controle van de speelpleintjes in de gemeente. We stelden vast dat vooral speelpleintjes Het Blok in Bertem en Opakker in Leefdaal een grondige opknapbeurt nodig hebben. Voor de veiligheid van de kinderen vervangen we er nu enkele speeltoestellen.

Onze diensten hebben ondertussen samen met externe deskundigen alle speeltoestellen op onze speelpleintjes geïnventariseerd en grondig gecontroleerd. We brachten alle risico’s in kaart, maar ook nieuwe mogelijkheden.

Waar nodig herstellen we de speeltoestellen. Maar we stelden ook vast dat sommige speelpleintjes in slechte staat zijn en een grondigere opknapbeurt nodig hebben. Met name enkele speeltoestellen in speelplein Opakker, speelplein Het Blok en het klimparcours aan de school in Leefdaal hebben hun beste tijd gehad. We willen niet dat de kinderen zich bezeren, want veiligheid is van het opperste belang. Daarom verwijderen we deze toestellen de komende dagen. Maar niet getreurd, lang zullen de kinderen niet moeten wachten op fijn speelplezier. Op 19 en 20 juli plaatsen we op beide speelpleintjes enkele nieuwigheden. Een deel van het klimparcours in Leefdaal zal verdwijnen, maar de kinderen kunnen nog wel in de speeltuin van de kleuterschool spelen.

Wanneer we met de afbraakwerken bezig zijn, is het speelterrein niet toegankelijk voor de kinderen. Dat is het veiligste voor iedereen. Tussen de afbraakwerken en de opbouw van de nieuwe speeltoestellen op 19 en 20 juli zijn de speelterreinen voor een deel wel toegankelijk. Vanaf 21 juli kunnen de kinderen de vernieuwde speelterreinen volop uitproberen.

Vanaf nu worden alle speelpleintjes regelmatig gecontroleerd door de eigen diensten en externe deskundigen, want de veiligheid van de kinderen primeert. Daarnaast wordt er werk gemaakt van een masterplan voor alle speeltuinen en zullen we ook in de toekomst de nodige investeringen doen. Zodat we verspreid in de gemeente kwaliteitsvolle, vermakelijke, maar zeker ook veilige en propere speelzones realiseren.

Gepubliceerd op woensdag 30 juni 2021
Nieuwsoverzicht
Speelpleintje 't Blok

Openingsuren & contact

Openbare werken

Inname openbaar domein

Tel. tel.
016 49 99 99
e-mail
inname@bertem.be

Lees meer artikels over

Deel deze pagina