naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Beperk voedselverlies dankzij de gratis online infosessies van EcoWerf

Bent u het ook beu om voedsel weg te gooien? Leer hoe u voedselverlies kan beperken!

Maandag 08/11: Voedselverlies voorkomen en koken met restjes

Een derde van het geproduceerde voedsel gaat verloren. Ontdek in deze sessie hoe we hier iets aan kunnen doen door te koken met restjes. Maak nieuwe creaties en laat u inspireren door allerlei combinaties in de restjesrecepten van Vlaco. Met restjes kunt u nog alle kanten uit! U hoeft geen keukenprinses, beroepskok of ervaren restjesridder te zijn om de tips en tricks te kunnen toepassen op de overschotjes uit uw koelkast!

Donderdag 18/11: Voedselverlies voorkomen en bewaartechnieken

Door gebruik te maken van de juiste bewaartechnieken kunnen we ons voedselverlies flink beperken. In deze infosessie leert u niet enkel welke invloed temperatuur heeft op uw voeding (koelen, diepvriezen of koken), maar ook welke invloed het toevoegen van suiker, zout, azijn, alcohol... heeft op voedingsmiddelen.

Maandag 22/11: Voedselverlies beperken en koelkastbeheer

Een goede koelkastindeling behoedt u van onfrisse verrassingen. Tijdens de sessie ontdekt u hoe u met enkele simpele tips uw voeding maximaal kan bewaren. U komt er ook meer te weten over de houdbaarheidsdata, waarom niet alle voeding in de koelkast mag en hoe u met enkele simpele tips, het maximale uit uw voeding haalt.

Praktisch

Elke online les start om 20 uur en duurt 1,5 uur. Om ten volle te kunnen deelnemen aan de sessie, hebt u nodig: een laptop met camerafunctie en stabiele internetverbinding.

Inschrijven

Stuur een e-mail naar afvalpreventie@ecowerf.be met vermelding van welke sessie(s) u wilt volgen. Als u inschrijft, rekenen we er op dat u effectief deelneemt.

Gepubliceerd op maandag 20 september 2021
Nieuwsoverzicht
EcoWerf

Openingsuren & contact

Omgeving

Inname openbaar domein

Recyclagepark

adres
Baanakkerweg3060 Bertem
Tel. tel.
0800 97 097

Lees meer artikels over

Deel deze pagina