naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinatie 12- tot 15-jarigen tegen COVID-19

De interministeriële conferentie Volksgezondheid heeft op 7 juli 2021 beslist dat ook 12- tot 15-jarigen gevaccineerd kunnen worden tegen COVID-19. Ook de 12- tot 15-jarigen uit Bertem, Herent en Kortenberg zullen binnenkort een uitnodiging hiervoor ontvangen.

Vlaanderen telt ongeveer 299 000 12- tot 15-jarigen. Deze kinderen zullen de komende weken een uitnodiging per post op hun domicilieadres krijgen voor een vaccinatie met Pfizer, momenteel het enige vaccin dat al is goedgekeurd voor de vaccinatie van minderjarigen. De uitnodigingen verlopen dus op dezelfde manier als bij de 16- en 17-jarigen.

De 12- tot 15-jarigen hebben wel de toestemming van hun ouders nodig om gevaccineerd te kunnen worden. Ouders (of de wettelijke voogd) kunnen die toestemming geven door hun kind te begeleiden in het vaccinatiecentrum of door een schriftelijke toestemming mee te geven. Ouders kunnen hun kind(eren) ook al op de reservelijst zetten

Kinderen die niet kunnen ingaan op deze eerste uitnodiging, bijvoorbeeld omdat ze op vakantie zijn, zullen eind augustus of in september een nieuwe kans krijgen. Het Agentschap Zorg en Gezondheid zal de organisatie van die herkansing de komende weken bespreken met de vaccinatiecentra.

De risico’s voor een 12- tot 15-jarige om zwaar ziek te worden van een COVID-19-besmetting zijn heel klein. Toch is de vaccinatie van deze doelgroep heel belangrijk, want zo verhoogt de algemene vaccinatiegraad en bereiken we groepsimmuniteit. Hoe meer kinderen zich laten vaccineren, hoe minder het virus en de varianten kunnen circuleren in deze groep. Zo verkleint het risico dat kinderen andere personen zullen besmetten die meer kwetsbaar zijn voor COVID-19. Zeker met de toename van het aantal besmettingen door de delta-variant is het belangrijk om een zo hoog mogelijke algemene vaccinatiegraad te bekomen voor de groepsimmuniteit.

Alle informatie over het vaccinatiecentrum Colomba: www.vaccinatiecentrumbertem.be

Gepubliceerd op maandag 12 juli 2021
Nieuwsoverzicht