naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinatie van 12- tot 15-jarigen

Binnenkort starten de vaccinaties van de 12- tot 15-jarigen in Vlaanderen. Daarvoor hebben we ook jou nodig! Want enkel samen kunnen we corona stoppen. Je hoeft niet te wachten op je uitnodiging, je kan je nu al inschrijven op onze reservelijst!

Door iedereen te vaccineren, bereiken we groepsimmuniteit. Zo kan het virus zich minder of niet meer verspreiden. Anders zal corona blijven opduiken en nieuwe varianten ontwikkelen. Laat je vaccineren en bescherm jezelf én je omgeving. Zorg dat het virus stopt en niet ons leven!

Ben je tussen de 12 en de 15 jaar, dan ontvang je een persoonlijke uitnodiging om je met het vaccin van Pfizer te laten vaccineren in het vaccinatiecentrum Colomba. In die brief lees je alles over je vaccinatiemomenten en vind je jouw vaccinatiecode waarmee je je afspraken kunt bevestigen.

Het grootste verschil met de vaccinatie van de 16- tot 18-jarigen is dat je als 12- tot 15-jarige toestemming van je ouder(s) of voogd nodig hebt. Je ouders geven hun toestemming door samen met jou naar het vaccinatiecentrum te gaan of door je een toestemmingsbrief mee te geven.

Wie niet onmiddellijk op de afspraak geraakt, ontvangt eind augustus of begin september een nieuwe uitnodiging.

Schrijf je in op de reservelijst

Heb je de toestemming van je ouders, dan kan je je ook op de algemene reservelijst van het vaccinatiecentrum Colomba inschrijven. Vanop deze reservelijst worden inwoners van Bertem, Herent en Kortenberg volgens leeftijd (van oud naar jong) opgebeld voor vaccinatie wanneer er vaccins over zijn. De 12- tot 15-jarigen zullen uitsluitend met het Pfizer-vaccin gevaccineerd worden. Inschrijven kan via reservelijst vaccinatiecentrum Colomba.

Toestemming voor de vaccinatie

Als 12- tot 15-jarige heb je de toestemming van je ouder(s) of voogd nodig om gevaccineerd te worden. Maar ook jouw mening is uiteraard van belang! Bespreek de beslissing daarom samen. Met vragen kan je altijd terecht bij je huisarts of neem eens een kijkje op www.ikbendaar.be.

Je ouders geven hun toestemming door samen me jou naar het vaccinatiecentrum te gaan of door je een schriftelijke toestemming mee te geven. Download onderaan de pagina een voorbeeldbrief.

Lees hier meer informatie over de vaccinatie van 12-tot 15-jarigen.

Gepubliceerd op woensdag 14 juli 2021
Nieuwsoverzicht