naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

U krijgt het woord over verkeersveiligheid

Patrick De Wilde (72 jaar) ergert zich aan hardrijders in de schoolomgeving. Marie Verbergen (21 jaar) wil dat auto's meer afstand houden van fietsers. Laat uw stem ook horen en vertel wat u graag anders wil in het verkeer. Samen gaan we voor nul verkeersdoden in België!

Moet een alcoholslot verplicht worden voor iedereen die betrapt wordt met een glaasje te veel? Moeten snelheidsduivels naast een boete ook een verplichte vorming volgen? Dat zijn maar enkele van de vele vragen waarover u uw licht kan laten schijnen op het nieuwe burgerplatform www.all-for-zero.be.

Het doel van nul verkeersdoden in België kan enkel bereikt worden als iedereen, zowel burgers, stakeholders als alle beleidsniveaus samenwerken.

Alle burgers krijgen tot 30 september de kans om hun gedacht te zeggen over drie grote verkeersveiligheidsthema’s:

  1. Samen op (de) weg: hoe kunnen we de openbare ruimte veiliger maken, rekening houdend met ieders behoeften?
  2. Risicogedrag: waarom brengen we onszelf en anderen in gevaar?
  3. Controles, begeleiding en vorming: welke alternatieve maatregelen en sancties zijn gepast?

Laat u horen!

U kan uw stem op verschillende manieren laten horen op www.all-for-zero.be. U kan een enquête over de drie hoofdthema’s invullen en/of deelnemen aan een burgerpanel. Daarin zullen verschillende burgers in de loop van september in discussie gaan met experts over de verschillende thema’s.

De input van de enquête en de burgerpanels zal gebruikt worden bij de opmaak van een federaal plan voor de verkeersveiligheid.

Gepubliceerd op donderdag 22 juli 2021
Nieuwsoverzicht