naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wateroverlast: zandzakjes en 1722

Het blijft hevig regenen. Onze diensten blijven paraat staan om indien nodig in te grijpen. Wie zandzakjes nodig heeft, kan deze ophalen aan de gemeentelijke loods in Bertem. Om hulp van de brandweer te krijgen voor niet-levensbedreigende situaties contacteert u 1722, telefonisch of via het e-loket.

De kolken en grote dwarsroosters werden vorige week nog geïnspecteerd. Maar moest het toch nodig zijn, staan onze diensten nog altijd paraat om in te grijpen.

Daarnaast kan u, indien nodig, zandzakjes komen ophalen aan de gemeentelijke loods, Tervuursesteenweg 124 in Bertem. Tijdens de werkuren kan u tot aan de loods zelf doorrijden. Voor wie buiten de werkuren komt, staat er ook een pallet met zandzakjes klaar voor de poort.

Bijstand voor niet-levensbedreigende situaties: 1722

Om de noodcentrale 112 te ontlasten en zo mensen die in levensgevaar zijn niet te laten wachten, kan u op het nummer 1722 terecht voor bijstand van de brandweer. Het is geen noodnummer. Wees geduldig en bel niet terug om te weten wanneer de hulpdiensten zullen aankomen.

Tijdens piekmomenten kan dat nummer echter overbevraagd zijn, waardoor er een wachtrij kan ontstaan. Het e-loket www.1722.be biedt hiervoor een alternatief. Het is de meest efficiënte manier om hulp van de brandweer bij noodweer te krijgen voor niet-levensbedreigende situaties. Het loket handelt de aanvraag op dezelfde wijze af als een oproep naar het nummer 1722, maar dan digitaal. Elke aanvraag die via het loket wordt ingevuld, wordt verstuurd naar de juiste hulpverleningszone.

Gepubliceerd op donderdag 15 juli 2021
Nieuwsoverzicht
wateroverlast

Openingsuren & contact

Onthaal

Lees meer artikels over

Deel deze pagina