naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Noodweer in België. Wilt u helpen?

Wilt u de getroffenen van het noodweer in ons land helpen? Momenteel inventariseert het Rode Kruis alle concrete noden in de getroffen gebieden. Op basis hiervan worden dan hulpacties ondernomen. U kan ondertussen helpen door een gift te storten of u als vrijwilliger aan te melden.

De gemakkelijkste manier om te helpen is een gift te storten op het rekeningnummer van het Rode Kruis BE70 0000 0000 2525.

Wilt u als vrijwilliger meewerken? Meld u aan op het crisisvrijwilligersplatform van het Rode Kruis: https://www.rodekruis.be/helpenhelpt.

Vertrek niet zomaar naar de getroffen gebieden. Dit kan de reddingsacties van de hulpdiensten in gevaar brengen. Bovendien zijn vele wegen moeilijk berijdbaar. Wacht op een specifieke oproep van het Rode Kruis om materiaal te doneren of te brengen. Het Rode Kruis brengt momenteel alle noden in de getroffen gebieden in kaart en zoekt een oplossing voor goederen die tot nu toe geleverd zijn en niet gebruikt worden. Dit vraagt tijd en overleg. We vragen begrip en geduld hiervoor.

In de provincie Luik kan u ook hulp aanbieden op het nummer 04 279 49 90 (8 - 20 uur) of via het e-mailadres solidarite@provincedeliege.be.

In de provincie Namen kan u hulp aanbieden via het platform https://ensemble.province.namur.be/.

Gepubliceerd op maandag 19 juli 2021
Nieuwsoverzicht
regen

Lees meer artikels over

Deel deze pagina