naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Openbaar onderzoek digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten

Van 1 september 2021 tot en met 28 februari 2022 kunt u het ontwerp van de digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten inkijken en becommentariëren.

De oude, analoge atlassen van de onbevaarbare waterlopen die het juridisch statuut van de waterlopen vastleggen, worden vervangen door een digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten.

De informatie in het ontwerp voor die digitale atlas komt uit de oude, analoge atlassen, de Vlaamse Hydrografische Atlas (VHA) en bijkomende opmetingen van waterlopen of grachten door de waterloopbeheerders. Deze waterloopbeheerders hebben grote inspanningen gedaan om die informatie zo volledig en correct mogelijk op te nemen.

Het is echter mogelijk dat de informatie in het ontwerp van de digitale atlas niet volledig overeen komt met de situatie op het terrein, bijvoorbeeld omdat de waterloop of publieke gracht plaatselijk verlegd is of omdat de oever ingericht werd. Daarom wordt het ontwerp voorgelegd via een openbaar onderzoek.

Wanneer u vaststelt dat de loop, de breedte of de diepte van een waterloop of publieke gracht in uw buurt niet overeenkomt met de weergave in de digitale atlas, dan horen wij dat graag. Op die manier kunnen wij samen de kwaliteit van de atlas verbeteren.

Alle informatie kunt u raadplegen op www.integraalwaterbeleid.be.

Opmerkingen kunt u via dezelfde website indienen of overmaken aan onze dienst omgeving via ongeving@bertem.be.

Gepubliceerd op dinsdag 31 augustus 2021
Nieuwsoverzicht
Vlaanderen

Openingsuren & contact

Omgeving

Recyclagepark

adres
Baanakkerweg3060 Bertem
Tel. tel.
0800 97 097

Lees meer artikels over

Deel deze pagina