naar top
Gemeente Bertem

Mobiele beweegbank verhuist naar Bertem

Een omgeving die uitnodigt om meer te bewegen, doet ook bewegen. Daarom kocht het lokaal bestuur Bertem een mobiele beweegbank die door heel de gemeente trekt. Op 1 september verhuist de bank naar Bertem. Probeer hem zeker eens uit!

We willen het onze inwoners gemakkelijk maken om gezond te leven. Voldoende bewegen hoort daar natuurlijk ook bij. Met de beweegbank bieden we onze inwoners, jong en oud, een fijne ontmoetingsplek, maar nodigen hen tegelijkertijd uit om meer te bewegen.

Het is een innovatief en compact all-in-one toestel dat een unieke waaier aan lichaamsoefeningen mogelijk maakt. Er zijn zes oefenstations en op een infopaneel staan 18 laagdrempelige oefeningen uitgelegd. Zo werkt u op een haalbare, uitdagende en doeltreffende manier alleen of in groep aan een sterker en beter uitgebalanceerd lichaam. Iedereen die meer wil of moet bewegen kan ermee aan de slag, ongeacht uw leeftijd of niveau. De beweegbank is ontwikkeld op basis van de beweegrichtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De inwoners van Korbeek-Dijle en Leefdaal hebben de voorbije maanden de bank al kunnen testen. Nu is het de beurt aan de inwoners van Bertem. Van 1 september tot 30 november staat de beweegbank bovenaan het grasveld achter speeltuin 't Blok, naast het wandelwegje. Probeer hem zeker eens uit!

Na deze testfase volgt een evaluatie waarbij we nagaan hoe intensief onze inwoners gebruikmaken van de beweegbank. Op basis van die evaluatie beslissen we of er nog meerdere banken bij komen.

Gepubliceerd op maandag 23 augustus 2021
Nieuwsoverzicht