naar top
Gemeente Bertem

Wereldkampioenschap wielrennen

Van donderdag 23 tot en met zondag 26 september 2021 passeert het WK wielrennen ook door Korbeek-Dijle. Het wordt een groot wielerfeest! Met de nodige verkeersbeperkingen in heel de streek.

Groot wielerfeest in Korbeek-Dijle

Na de eerste aankomst in Leuven verloopt het parcours voor de U23, de Elite Vrouwen en de Elite Mannen via de Nijvelsebaan in Korbeek-Dijle, Huldenberg, Overijse en Tervuren.

 • donderdag 23 september van 8.30 tot 12.30 uur (oefenritten)
 • vrijdag 24 september van 13.30 tot 17.30 uur (U23 Mannen)
 • zaterdag 25 september van 12.30 tot 16.30 uur (Elite Vrouwen)
 • zondag 26 september van 10.30 tot 17 uur (Elite Mannen)

Het hele weekend lang staat ook Korbeek-Dijle in het teken van deze wielergekte. Moedig de renners aan terwijl ze voorbij razen op de Nijvelsebaan en volg de rest van de wedstrijd verder op het grote scherm in de tent op de Blokkenstraat. Dankzij 10 verenigingen uit Korbeek-Dijle geniet u er op zaterdag en zondag van een hapje en drankje terwijl u supportert voor uw favoriet.

Mobiliteit

Dit wielerfeest heeft natuurlijk ook gevolgen voor het autoverkeer en de toegankelijkheid van onze gemeente. We raden u ten sterkste aan om u die dagen zoveel mogelijk met de fiets te verplaatsen. Want het autoverkeer zal enorm gehinderd worden.

Niet alleen onze gemeente, ook Neerijse, Huldenberg, Overijse en Duisburg (Tervuren) zijn dan zeer moeilijk bereikbaar. Leuven zal op deze dagen volledig onbereikbaar zijn voor het autoverkeer. Kijk op de website van de stad Leuven om na te gaan hoe u Leuven tijdens die dagen kan bereiken: https://leuven.be/wk-wielrennen-plan-je-bezoek.

Ook De Lijn bedient bepaalde routes niet op deze dagen. Raadpleeg hiervoor www.delijn.be/nl/overdelijn/campagnes-acties/storingen-en-omleidingen.

Het advies van Politiezone Voer en Dijle is duidelijk: bereid u goed voor, vertrek vroeg genoeg, kom laat genoeg thuis. 

Verkeersmaatregelen

Hieronder volgen de verkeersmaatregelen, zoals we ze kennen op 10 september 2021.

 • Van donderdag 23 tot en met maandag 27 september is de Blokkenstraat van aan de Delle tot de Nijvelsebaan afgesloten voor alle verkeer.
 • Vanaf 2 uur voor tot 1 uur na de trainingen én wedstrijden is de Nijvelsebaan volledig verkeersvrij.
  Er zijn alleen enkele voetgangersoversteken voorzien. Je kan dus onmogelijk met de auto het parcours volgen en ook niet oversteken.
  Concreet betekent dit dat het parcours en dus ook de Nijvelsebaan afgesloten wordt
  • op donderdag 23 september van 8.30 tot 12.30 uur
  • op vrijdag 24 september van 13.30 tot 17.30 uur
  • op zaterdag 25 september van 12.30 tot 16.30 uur
  • op zondag 26 september van 10.45 tot 17.00 uur
 • Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september worden de Blokkenstraat, de Delle en de Stationsstraat in Korbeek-Dijle ingericht als parkeerzone.
 • Bepaalde buurtbewoners krijgen gepersonaliseerde parkeerbewijzen om te kunnen parkeren op voor hen voorbehouden parkeerzones. Meer info in de bewonersbrief die de betrokken gezinnen in de bus krijgen. 
 • Er komen omleidingen via de autosnelwegen E411, E40 en E314 en de Tervuursesteenweg (N3) en de Expresweg Haasrode (N25).
 • Vanaf het rond punt wordt het autoverkeer naar Leuven afgeleid naar één van de randparkings. Het centrum van Bertem is dus enkel voor plaatselijk verkeer bereikbaar.
 • Op de Slangenpoel zal parking zijn voor Mobilehomes en voor bussen.

Praktische informatie tijdens het WK

Familie en vrienden uitnodigen?

Krijgt u bezoek om samen naar het WK te kijken? Plan grondig van tevoren! Zorg ervoor dat het feestcomité op tijd aankomt en vermeld dat ze niet meteen na de wedstrijd kunnen vertrekken. 

Verzorging aan huis? 

Heeft u verzorging aan huis nodig? Maak goede afspraken met de verpleging. 

Hulpdiensten

De hulpdiensten zijn aanwezig op voorposten. Zo kunnen ze snel ingrijpen bij elk mogelijk probleem. 

Updates

Bovenstaande informatie is onderhevig aan last-minute wijzigingen. We houden u zo goed mogelijk op de hoogte via onze nieuwsbrief (abonneer u via https://www.bertem.be/nieuwsbrief), deze webpagina en bewonersbrieven.   

Gepubliceerd op vrijdag 10 september 2021
Nieuwsoverzicht