naar top
Gemeente Bertem
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Koop chocolade en steun de MS-Liga

Van 1 september tot en met 31 december loopt de MS-campagne. Het thema van dit jaar is “Samen sterker: het belang van multidisciplinaire raadpleging voor mensen met MS". Steun de campagne en koop een pakje chocolade!

Multiple sclerose is een aandoening van het centrale zenuwstelsel die zich meestal manifesteert bij jongvolwassenen (20-40 jaar). De oorzaken zijn nog niet ontdekt, zodat genezing onmogelijk is. De gevolgen accepteren en ermee omgaan, is een moeizaam proces. Personen met MS doen daarom een beroep op diverse vormen van hulpverlening. Samenwerking tussen hulpverleners is heel belangrijk. Dat was dan ook de reden waarom MS-Liga Vlaanderen in 2009 samen met ziekenhuizen en revalidatiecentra het concept 'multidisciplinaire raadpleging' opstartte.

In ons land zijn er tussen 11 000 en 12 000 personen met MS. Jij kan hen steunen door simpelweg een pak chocolade te kopen. Dat kan vanaf 1 september aan het onthaal in het gemeentehuis. Voor 6 euro krijg je een pakje met 7 repen lekkere Belgische chocolade van Galler of kies de pocketbags met chocoladetabletten. Ook een koffertje met 18 minirepen is te verkrijgen voor 10 euro. Zolang de voorraad strekt.

Met de opbrengst van deze verkoop wil de MS-liga haar werking en de levenskwaliteit van personen met multiple sclerose verbeteren en het wetenschappelijk onderzoek financieren.

Gepubliceerd op zaterdag 11 september 2021
Nieuwsoverzicht
MS-liga

Openingsuren & contact

Zorg en welzijn

Lees meer artikels over

Deel deze pagina