naar top
Gemeente Bertem

Wat betekenen de nieuwe versoepelingen voor de gebruikers van De Lijn?

Dankzij de hoge vaccinatiegraad worden vanaf 1 oktober in Vlaanderen opnieuw coronaregels afgeschaft of versoepeld. Daardoor mag het mondmasker af op bepaalde plekken. Dit geldt echter niet voor het openbaar vervoer.

De mondmaskerplicht blijft bestaan in de voertuigen en in binnenruimtes gesloten wachtzalen. Dit geldt voor personen vanaf 13 jaar. Aan de haltes in open lucht daarentegen is een mondmasker niet meer verplicht.

De autocars die sinds oktober vorig jaar tijdens de schoolspits op drukbezette lijnen de voertuigen van De Lijn versterkten waarvan alle reizigers gebruik konden maken, rijden niet langer vanaf 1 oktober. Deze autocars waren een initiatief van Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters tijdens het hoogtepunt van de corona-epidemie. Doordat de Vlaamse vaccinatiegraad vrij hoog ligt werd er beslist dat deze versterkingsritten niet meer rijden vanaf 1 oktober.

Wat ongewijzigd blijft, is de inzet van de volledige vloot bussen en trams van De Lijn. Ook de vertrouwde versterkingsritten op spitsmomenten en op de belangrijkste assen, evenals de inzet van extra en grotere voertuigen, blijft behouden.

Gepubliceerd op vrijdag 01 oktober 2021
Nieuwsoverzicht