naar top
Gemeente Bertem

10 000 stappen: elke stap telt! Breng uw buurt in beweging

Samen bouwen we aan zorgzame buurten. Buurten waarin bewoners zorg voor elkaar dragen in de ruime zin van het woord. Waar levenskwaliteit en gezondheid centraal staan en waar mensen zich goed en geborgen voelen. Buurten die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk.

Stap voor stap bereikt u niet alleen een goede gezondheid. U voelt u ook beter in uw vel, u slaapt beter en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed. Al stappend hebt u één voet binnen naar meer sociaal contact, u zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

De eerste stap begint bij uw voordeur!

Kleine afstanden tussen nuttige locaties in uw buurt leveren extra stappen op. Van uw voordeur tot aan het gemeentehuis, de bakker of de slager. Elke stap telt! De komende 4 jaar zet Bertem in op beweegvriendelijke buurten.

Zelf kan u ook meer aandacht voor een zorgzame buurt vragen!

Hoe? Bertem verspreidt gratis leuke raamaffiches die aangeven waarom elke stap telt. Ze hangen op in onze gemeente, bij organisaties, zorgverleners, ondernemingen, handelaars en zijn ook daar te verkrijgen. Hangt u zelf ook een affiche uit? Zo laat u zien waarom elke stap telt voor u en uw buurt.

Beweegbank en beweging op verwijzing

Waarom stoppen bij 10 000 stappen? Achter het Blok in Bertem staat een beweegbank waar u tientallen oefeningen kan doen. Op onze Facebookpagina vindt u onze beweging op verwijzing-coach An De Kock die een aantal oefeningen illustreert. Kan u er niet genoeg van krijgen? Coach An maakt voor u een beweegschema op maat!  

Een campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s.

Gepubliceerd op woensdag 27 oktober 2021
Nieuwsoverzicht
Logo Gezonde gemeente

Openingsuren & contact

Zorg en welzijn

Deel deze pagina